Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Erik Videgård stoppas av TV4 – efter alla älskade år i Nyhetsmorgon

04 okt, 2024, 11:00
Erik Videgård och Jenny Alversjö
Erik Videgård är djupt uppskattad i Nyhetsmorgon, men nu berättar kocken om hur han blir stoppad av TV4.
Annons
5 saker du inte visste om Erik VidegårdBrand logo
5 saker du inte visste om Erik Videgård

Erik Videgård har synts i Nyhetsmorgon sedan programmets start 1992 och numera ett återkommande matlagningssegment.

Ett jobb som kocken verkligen gillar. Det berättade han själv när han pratade med Svensk Damtidning i fjol:

– Nu för tiden så bestämmer jag helt och hållet själv. Det kan vara så att det är någon speciell högtid eller någon speciell dag, så då kan det det finnas önskemål. Men annars så bestämmer jag väldigt mycket själv vad jag gör.

Och känslan är ömsesidig från tittarnas håll. Varje gång Erik dyker upp i rutan tokhyllas han på sociala medier. Men nu får vi reda på ett Erik känner sig stoppad av kanalen.

Erik Videgård om hur han stoppas i TV4

Erik har många strängar på sin lyra. Utöver Nyhetsmorgon-giget åker han ut på gästspel, skriver, och spelar in reklamflimer – för att nämna några av kockens åtaganden.

Annons

Och han har inga planer på att sakta ner. När Svensk Damtidning frågade om kocken funderar på att gå i pension kom svaret snabbt:

– Nej, nej, nej!

Och nu kan Erik berätta mer om just Nyhetsmorgon-jobbet. Han gästar nämligen Morgonpasset i P3 där programledaren Linnéa Wikblad säger att Erik har "mörk energi" och funderar på hur det går ihop med Nyhetsmorgon.

Ord som Erik ställer sig bakom. Han säger att han faktiskt måste tänka efter och stoppa sig själv från att säga vissa saker som inte är helt kompatibla med programmet:

– Ja, svaret är ja, det kan ibland vara utmanande och jag får rätt ofta bita mig i tungan innan jag liksom säger någonting, jag får fundera ett par gånger innan jag gör någonting.

Erik Videgård håller armen om Jenny Alversjö
Erik Videgård syns ofta med Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon. Foto: Instagram/erikvidegard

Erik Videgård om speciella tiden

I dag känner vi Erik som kock, men han har faktiskt levt ett annat liv som ljudtekniker och turnéledare åt stora rockband.

Och det är minnen som han håller kärt. Erik nämnde just detta när Svensk Damtidning frågat vad han är mest stolt över i sin karriär:

– Inom jobbet så är det alla oförglömliga konserter när jag jobbade som turnerande ljudtekniker och turnéledare. Det är många såna konserter som man känner ljus när man tänker tillbaka på.

Ja, Erik har många sidor – varav alltså bara vissa kommer fram i Nyhetsmorgon!

Foto: Skärmdump TV4

Annons