Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Filip Hammars utspel efter SVT-profilens uttalande: “Blir illa berörd”

24 aug, 2024, 16:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Filip Hammar.
Foto: TT.
Filip Hammar, 49, går till attack mot kända SVT-profilen – "äckligt".
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

High Chaparall, Breaking News och Ett herrans liv är bara några av den långa raden tv-program Filip Hammar, 49 år, och Fredrik Wikingsson, 51 år, har programlett genom åren.

Det är inte bara i tv vi kan se dem – i deras podcast "Filip och Fredriks podcast" kan vi lyssna till deras samtal om livets olika skeenden.

I ett av avsnitten når Filip en gräns och går hårt åt SVT-profilen Sofia Åhman.

Riktar kritik mot Sofia Åhman

Filip och Fredrik har ofta något att säga till om när de sätter sig ner för att spela in sin podcast.

Nyligen stod de olympiska spelen i Paris på tapeten där Sverige kammade hem flera medaljer. De sista som lyckades kamma hem ett guld var David Åhman och Jonatan Hellvig vann OS-finalen i beachvolleyboll.

Sofia Åhman.
Filip Hammar går hårt åt SVT-profilen Sofia Åhman, mamma till OS-medaljören David Åhman.. Foto: Sebastian Sahin

Det var däremot inte Sveriges framgångar som Filip Hammar var sugen på att diskutera. Istället gick han hårt åt David Åhmans mamma – SVT-profilen Sofia Åhman, känd från tv-programmet "Hemmagympa med Sofia".

Annons

Anledningen – hennes uttalanden efter sonens OS-seger. Då fick Sofia frågan hur familjen skulle fira bragden.

– Vi ska skåla i någonting. Och vår favorit är Pepsi Max så det får bli det. Nu kommer David begära en jättestor chokladboll eller flera satser, sade hon då till tidningen Expressen.

Sofias svar har fått Filip att reagera.

"En märklig relation"

– Det känns som att hon vill att hennes son ska vara ett litet barn. Hon pratade om att hon skulle ge chokladbollar till honom när han vunnit guld, och så skulle de skåla i Pepsi Max. Där blir det äckligt, säger han i avsnittet och fortsätter:

– Jag blir nästan illa berörd. Hon och hennes son har uppenbarligen en märklig relation. Han är fortfarande ett barn för henne.

Det är inte bara hennes svar om familjens firande som gör Filip upprörd. I en tidigare intervju med Expressen har Sofia även berättat att David alltid har med sig ett leopardgosedjur som han haft sedan barnsben. En leopard vid namn "Juma".

– Stick, var inte här, skulle jag vilja säga. Du förstör din sons karriär. Det blir något obehagligt över det, säger Filip och riktar ett råd till David Åhman:

– Du måste skaka av dig din morsa. Lämna henne någonstans längs vägen. Bryt med henne. Det är något som inte stämmer.

Foto: TT.

Annons