Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här ertappas Martin Järborgs lögn om privatlivet i direktsändning – avbryter direkt

25 sep, 2024, 17:30
Martin Järborg och Anders Pihlblad
Lögner är på tapeten i direktsända Nyhetsmorgon, och programledarna är inte förskonade...
Annons
Maria Forsblom bekräftar – lämnar Nyhetsmorgon mitt i säsongenBrand logo
Maria Forsblom bekräftar – lämnar Nyhetsmorgon mitt i säsongen

Nyhetsmorgon är programmet som varvar underhållning med allvar – och lögner...? Ja, i alla fall i måndagens sändning.

Då är nämligen just lögner på agendan och under programledarnas skiftbyte - då de alla samlas runt bordet - grillas de även själva.

Det är skojig stämning där Rania Shemoun Olsson, Martin Järborg, Anders Pihlblad och Soraya Lavasani med glimten i ögat anklagar varandra för att ljuga.

Men när det kommer till Martin och den påstådda lögnen om hans privatlivet ser han till att tillrättavisa fort – och avbryta narrativet.

Ranias ord om speciella stämningen

Skiftbytet är en stund då programledarna har tid att prata med varandra och ofta blir det uppsluppen stämning. Något som Rania tidigare berättat om för Svensk Damtidning:

Annons

– När det första gänget som har jobbat är aptrötta, då kommer det andra gänget in och ska ta över, då blir det så bubbligt och fnittrigt.

– Alla pratar i mun på varandra och man känner "vad roligt det hade varit att sitta i flera timmar under en middag och bara babbla". Vi hinner ju aldrig ses på riktigt, utan det är då vi ses.

Och det märker man också av i måndagens sändning. Det är riktigt god stämning runt bordet när programledarna möts och segmentet som snart ska presenteras - om lögner - gör inte saken bättre.

Anders ord till Martin: "Det är en lögn"

Nej, snabbt börjar programledarna skoja med varandra. Till exempel frågar Martin hur ofta Anders ljuger, varpå han svarar "aldrig... och där ljög jag!".

Annons

På det spåret fortsätter det, och Anders menar även att kollegan Martin ljugit så sent som samma morgon – om hur han tillbringat sin privata tid:

– Vi var inne på att Martin hade haft sovmorgon och det är en lögn, för jag såg dig här 5.45!

Martin skojar tillbaka, men ser också till att avbryta diskussionen med att helt enkelt tillrättavisa Anders:

– Det är ju en sovmorgon för mig!

Sedan fortsätter han påa segmentet, och det är intressanta siffror som presenteras.

Programledarna ber nämligen Nyhetsmorgon-tittarna gå in och rösta på TV4-Play appen om hur ofta de ljuger, och det är statistik som sedan redovisas:

17 procent säger att de ljuger dagligen, 24 procent att de ljuger veckovis, 24 procent att de ljuger månadsvis, 16 procent att de ljuger årligen och 19 procent att de aldrig ljuger.

Foto: Skärmdump TV4

Annons