Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här får Jenny Alversjös känsliga fråga gästen att brista ut i tårar

07 okt, 2024, 18:30
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Jenny Alversjö.
Foto: TV4 Play.
Nu reagerar tittarna!
Annons
Jenny Alversjö om TV4:s chockbesked: ”Drabbar alla”Brand logo
Jenny Alversjö om TV4:s chockbesked: ”Drabbar alla”

Jenny Alversjö, 50, är en erfaren programledare och har under sina år i Nyhetsmorgon fått möta gäster som öppnat upp sig om olika tankar och känslor.

Under söndagens sändning fick hon sällskap av stjärnorna från Glada Hudik-teatern som just nu är aktuella med nya filmen "Det kunde varit vi".

Det blev en känslosam intervju om filmens betydelse för skådespelarna.

På plats för att berätta om nya filmen

Under söndagsmorgonen var Emma Örtlund, Ida Johansson och Pär Johansson från Glada Hudik-teatern på plats för att prata om deras nya film "Det kunde varit vi".

Med filmen vill Pär Johansson, som är grundare av teatern, öka medvetenheten om hur livet kunde vara för människor som Emma och Ida förr i tiden.

Glada Hudik-teatern.
Emma Örtlund och Ida Johansson var inbjudna till Nyhetsmorgon för att berätta om deras nya film som rör upp starka känslor. Foto: TV4 Play.

För Emma och Ida innebar filmen en känslomässig resa, något Jenny Alversjö bad de berätta mer om i Nyhetsmorgon.

Annons

– Det var jobbigt för mig under en period men sen fick jag inse själv att filmen måste bli av, så jag kämpade, svarar Ida.

Ida berättar att hon vid ett tillfälle kände att hon ville hoppa av filmen. Under intervjun spelas ett klipp från filmen upp från deras besök på ett institut i Uppsala och klippet rör upp starka känslor hos Ida.

Jenny Alversjös fråga rör upp känslor

– Ida du minns hur det kändes, vad tänker du nu när du ser det där?, fråga Jenny.

– Det känns mycket för mig men när jag fick se mig själv så kände jag, det här är inte rätt, man ska inte låsa in folk på det sättet. Vi måste belysa en bättre framtid tillsammans och det gör vi med den här filmen, svarar en tårfylld Ida och tar i hand med Emma.

Även Emma påverkades av allt de fick vara med om och lärs sig om under inspelningen.

– Jag tyckte att det var både sorgligt och fruktansvärt. Samtidigt var det jätteroligt och spännande med, för man fick veta väldigt mycket om hur vi hade det förr i tiden som jag inte visste, säger Emma Örtlund.

På Nyhetsmorgons Instagram reagerar tv-tittarna på ett klipp från intervjun och skickar kärlek till Ida och Emma.

– Så fina tjejer och vilka kloka ord, som många behöver ta till sig i dagens samhälle!, skriver en följare.

Foto: TV4 Play.

Annons