Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här tvingas Matilda Boza dölja stora hemligheten – mitt under direktsändningen

02 okt, 2024, 04:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TV4
Matilda Boza har burit på en hemlighet – som inte ens kollegorna vetat om.
Annons
Matilda Boza om framtiden på TV4 – efter gravidbeskedetBrand logo
Matilda Boza om framtiden på TV4 – efter gravidbeskedet

Hon är en storfavorit bland programledarna i ”Nyhetsmorgon” och syns då och då även som nyhetsankare.

Matilda Boza en favorit i ”Nyhetsmorgon”

Matilda Boza har bara hunnit fylla 32 men har redan både yrkes-och privatlivet på det torra. Hon har en lysande karriär framför sig och blev för inte så längesedan en del av gänget som är ansiktet utåt för ”Nyhetsmorgon”.

Det rattar hon oftast tillsammans med kollegan Martin Järborg, 45.

Matilda Bozas familj – är gravid igen

Men under en period i början av 2023 lyste Matilda med sin frånvaro i tv-rutan. Anledningen var att hon precis blivit mamma för första gången. Hon och maken Jonathan hade nämligen fått en liten son som de valde att döpa till Ben.

Annons

Och nu ska lilla Ben få ett syskon – för Matilda är gravid igen! Det underbara beskedet gav hon i början av augusti. Och hur härligt det än är att familjen nu ska utökas, har den första tiden inte varit enkel.

– Jag har mått så illa hela sommaren. Har spytt inför de flesta Nyhetsmorgon-sändningarna. Då har det varit lite tuffare. Men nu är det inga problem, säger Matilda i en intervju med Expressen.

Höll graviditeten hemlig: ”Smugit runt”

Och det var inte helt lätt att hålla graviditeten hemlig.

– Jo, jag har smugit runt på jobbet. Men jag berättade det för Martin Järborg som jag sänder med, för jag tänkte att han nog skulle tro att jag var galen annars, säger hon och fortsätter:

– Med tanke på att jag åt konstant under hela sändningen. Så han visste om det, men annars har jag fått spy i smyg.

Tacka vet hon jobbet, som har fått henne på andra tankar när måendet varit som värst.

– Det är klart att det var jobbigt. Att må dåligt, inte säga det till någon, och ändå prestera på ett normalt sätt. Samtidigt var det på ett sätt ganska skönt att gå upp klockan 02.45 på natten och jobba, i stället för att ligga hemma och tänka på att man mår dåligt.

Annons