Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Henrik Dorsins beslut med hustrun Hanna – efter 22 år ihop

30 aug, 2024, 05:30
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Henrik Dorsin.
Foto: TT.
Henrik Dorsin, 46, har varit tillsammans med sin fru Hanna Dorsin i 22 år. I en intervju med Femina öppnar han upp sig om relationen.
Annons
Henrik Schyffert om bråken med Nour El Refai: ”Ger upp”Brand logo
Henrik Schyffert om bråken med Nour El Refai: ”Ger upp”

Henrik Dorsin, 46, har blivit känd för sin roll som den snåla grannen Ove i tv-serien Solsidan. En karaktär som många både älskar och hatar.

Både han och hans fru Hanna Dorsin, 51, ingår i humorgruppen Grotesco som Henrik var med och startade upp 2006. Tillsammans har de sönerna Frank, 18, och Sigge, 15.

I en intervju med Femina berättar han om relationen till Hanna och deras beslut att "ge varandra space".

Henrik Dorsins beslut med hustrun Hanna

Henrik och Hanna träffades tack vare gemensamma vänner. Nu har det gått 22 år sedan mötet på en krog i Stockholm. 2008 sa de ja till varandra och gifte sig. I en intervju med Femina berättar Henrik vad han tror är anledningen bakom att de lyckats hålla ihop så pass länge.

Henrik Dorsin.
Henrik Dorsin har sönerna Frank och Sigge tillsammans med hustrun Hanna Dorsin. Foto: Karin Törnblom/TT

– Det går naturligtvis upp och ner. Jag tror att det har att göra med att vi har gett varandra space. Hon har sitt och jag har mitt. Sedan har vi jävligt roligt tillsammans när vi hittar på saker. Vi har våra söner också som … Jag vet inte. Jag har tänkt ganska mycket på det där, men har svårt att formulera det, säger Henrik och fortsätter:

Annons

– Man ser runt omkring sig hur folk skiljer sig, och man vet ju aldrig vad som händer oss heller, men jag tror det hjälper att vi har en tolerans mot varandra. Ett slags realism kring vad som är ett förhållande. Ibland är det bra, ibland är det dåligt. Men vi fyra i familjen har väldigt roligt tillsammans. Jag vill vara med dem.

"Jag tvivlade"

Hanna fanns vid Henriks sida när han för några år sedan kollapsade. Efter att ha blivit sjuk i corona gick han även in i väggen, något han tidigare har berättat om i podcasten Värvet med Kristoffer Triumf.

– Jag gick redan på knäna, sen var det bara så där att jag mer eller mindre inte kom ur sängen eller var riktigt kontaktbar. Jag verkligen tvivlade på vad fan det är jag håller på med, sa han då.

Efter en tids återhämtning kom lusten tillbaka igen.

– Jag är lite segare, men jag tycker att jag blivit en bättre människa. Jag är bättre på att vara tydlig med vad jag känner och känner mig mer trygg med vad jag vill. Jag har ett annat självförtroende, säger han till Femina.

Foto: TT.

Annons