Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Henrik Lundqvists beslut i relationen med Therese – efter 13 år ihop

09 okt, 2024, 04:30
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Henrik Lundqvist.
Foto: TT.
Henrik Lundqvist öppnar upp sig om beslutet med hustrun Therese.
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Henrik Lundqvist och Therese Andersson gifte sig 2011 och har tillsammans döttrarna Charlise, 12, och Juli, 9.

Nyligen gästade han ”The Tonight Show Starring Jimmy Fallon” och berättade om nya livet efter NHL-karriären och beslutet han tagit för barnen.

"Lever för dem"

Sommaren 2021 kom hockeyikonen Henrik Lundqvist det dystra beskedet att han avslutar karriären efter att han drabbats av ett hjärtfel året innan.

– Det krossar mitt hjärta (bokstavligen) att dela de här nyheterna: Jag kommer inte att ansluta till Capitals den kommande säsongen. Efter många veckor av tester och konversationer med specialister runtom i landet, har det nu fastslagits att jag har ett hjärtfel som kommer hindra mig från att gå ut på isen, skrev Henrik på Instagram vid tidpunkten.

Annons
Henrik Lundqvist.
Henrik Lundqvist och Therese Andersson har varit gifta i 13 år och har tillsammans döttrarna Charlsie och Juli.. Foto: Anthony Behar

Sedan dess har han ägnat mer tid åt familjen. I en ny intervju med med amerikanska tv-hosten Jimmy Fallon berättar Henrik om det nya livet utanför isen och beslutet att ägna mer tid åt Therese och barnen.

– Att vara pensionerad nu och kunna dela sådana stunder med sina barn är overkligt. Den största förändringen med att vara pensionerad är att ha möjligheten att vara närmare dem mer. Prioriteringarna förändras lite. Jag lever för dem nu, säger Henrik i programmet.

Annons

Henrik Lundqvist beslut för döttrarna

Henrik berättar även hur han mår och att återhämtat sig från hjärtoperationen.

– Hälsa är så viktigt för mig, jag tog det lite för givet när jag spelade. Men bara att gå till gymmet i 30 minuter är en sådan enkel sak som jag uppskattar nu.

Mer tid med döttrarna innebär att fler minnen skapas, i intervjun berättar Henrik om sommarens höjdpunkt när han tog barnen på en Taylor Swift konsert i Milano.

– Jag älskade att stå där och se mina barn sjunga med till låtarna, att se deras glädje, säger Henrik i programmet.

Foto: TT.

Annons