Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kikki Danielsson avslöjad av dokumentet – inte som man trott

21 sep, 2024, 13:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Kikki Danielsson.
Foto: TT.
Nu avslöjas Kikki Danielssons hemlighet.
Annons
Kikki Danielssons sorgliga besked: ”Vet inte varför”Brand logo
Kikki Danielssons sorgliga besked: ”Vet inte varför”

Kikki Danielsson, 72, är en underhållare av rang och har stått på scen sedan hon var 17 år.

Med åren har hon mött stora framgångar i Melodifestivalen och hennes cv sträcker sig långt. Hon har givit oss låtar och odödliga klassiker som ”Papaya coconut” och "Dag efter dag".

En sak har hon däremot lyckats hålla hemligt – något som nu avslöjas i ett dokument.

Hemligheten avslöjad

Kikki Danielsson verkar inte ha någon plan att sluta som artist. Nyligen tog hon däremot ett kliv in i en annan bransch.

Tillsammans med vännen och parhästen Sören "Sulo" Karlsson startade hon nyligen en podcast med samma namn som hennes hitlåt "Bra vibrationer".

– Det är en perfekt plattform för oss att vara oss själva, att garva, minnas och skapa något som vi hoppas att lyssnarna kommer att älska lika mycket som vi gör, säger Sören i ett pressmeddelande.

Kikki Danielsson.
Kikki Danielsson startade nyligen en podcast tillsammans med artistkollegan och vännen Sören. Foto: DEROS ANDERS/Aftonbladet

I podcasten får vi veta mer om Kikki som glatt delar med sig av sig själv. Det fins däremot en hemlighet hon inte avslöjat men som nu kommit upp till ytan.

Annons

Visste du att Kikki Danielsson egentligen heter något annat?

Tidningen Aftonbladet har nämligen kunnat avslöjat 26 svenska kändisars riktiga namn. För det är inte bara Kikki som valt att gå under ett annat än sitt riktiga.

Heter varken Kikki eller Danielsson

Vissa av kändisarna har valt att plocka bort något eller några av sina för eller efternamn – men Kikki hon heter varken Kikki eller Danielsson.

Enligt folkbokföringen är hennes tilltalsnamn Ann-Kristin och hennes efternamn Ros. Detta efter att hon valt att behålla ex-maken och dansbandsartisten Kjell Roos efternamn. Han stavar däremot med två o.

Paret valde att gå skilda vägar 1999 efter att de hade varit gifta sedan 1984. Kikki har enligt folkbokföringen även ett till förnamn – Elsie.

Hennes fullständiga namn blir därför Elsie Ann-Kristin Ros.

Foto: TT.

Annons