Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Kikki Danielsson öppnar upp om olyckan – hamnade i rullstol: "Ramlade ihop"

26 jul, 2024, 11:00
Alice Lövholm
Kikki Danielsson.
Kikki Danielsson berättar om kollapsen och chocken. Foto:TT
Kikki Danielsson berättar om olyckan och vad som hände bakom kulisserna.
Annons
Kikki Danielssons sorgliga besked: ”Vet inte varför”Brand logo
Kikki Danielssons sorgliga besked: ”Vet inte varför”

Nyligen tog schlagerdrottningen Kikki Danielsson steget in i podcastvärlden.

Tillsammans med Sören "Sulo" Karlsson driver hon poscasten med samma namn som en av hennes mest älskade låtar – Bra vibrationer.

I senaste avsnittet öppnar hon upp sig om olyckan hon var med om och vad som faktiskt hände bakom kulisserna.

"Ramlade ihop"

Det är i senaste avsnittet som Kikki och hennes vän Sören Karlsson går igenom vad som egentligen hände när Kikki skulle ställa upp i Melodifestivalen för tionde gången.

Året 2017 ställde Kikki upp med låten Osby Tennessee men strax innan hon skulle upp på scen trillade hon och bröt ankeln.

Kikki Danielsson.
Kikki Danielsson fick rulla in till Melodifestivalens pressträff. Foto:Jerker Ivarsson/Aftonbladet/TT

I podden berättar Kikki att allt egentligen hände några veckor tidigare. Då befann hon sig i Stockholm för att delta i en presskonferens i Radiohuset.

Annons

– På kvällen före höll jag på att ramla i rummet då det var olika nivåer på golvet. Då tänkte jag: "Imorgon ska jag tänka på att det är en och en halv decimeter som sjunker ihop", berättar Kikki för Sören.

Dagen därpå ramlar Kikki i hotellrummet hon befann sig i.

– Dagen efter dråsar jag dit i full kraft och kommer upp på sekunden och tänker: ”Ja men det var inte så farligt”, förklarar Kikki och fortsätter:

– Men sen ramlade jag ihop. Jag kunde inte ens ta mig ner till hissen. Så jag ringde till Sulo och bad honom att fixa en rullstol.

Genomförde framträdandet ändå

Kikkis vän och nu poddkollega Sören hjälpte Kikki när olyckan var framme och körde henne till sjukhuset där hon fick veta att hennes ankel var bruten på tre olika ställen.

Kikki fick opereras och gå med gips. Bara sex veckor senare var det dags för Melodifestivalen och Kikki genomförde framträdandet trots smärtorna.

– Jag minns när vi kom och skulle sätta oss i greenroom. Det första Kikki säger är att ”jag hoppas att de röstar hem oss snabbt”, avslutar Sulo i podden med ett skratt.

Foto: TT.

Annons