Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kritiska nödläget i direktsändningen av "Nyhetsmorgon" – här tvingas Matilda Boza rycka in

15 sep, 2024, 22:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TV4
I kristider tvingas programledarna i "Nyhetsmorgon" ta hjälp av varandra.
Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Det är mycket som måste klaffa för programledarna på "Nyhetsmorgon".

Tuffa arbetsdagarna på "Nyhetsmorgon"

Inte nog med att det är direktsändning, det gäller också att ständigt hålla sig uppdaterad på senaste nytt och arbetsdagen börjar ofta med att väckarklockan ringer mitt i natten för programledarna.

Som tur är så är samtliga programledare riktiga proffs och majoriteten av dagarna brukar flyga på bra. Men ibland gör sig den mänskliga faktorn påmind.

Annons

Krishanteringen i direktsändning

Det var precis det som inträffade under lördagens sändning. Då var det, i vanlig ordning, dags för Jenny Strömstedt att leda tittarna genom morgonens sändning.

Men när klockan ringde vaknade Jenny upp – nästan utan röst.

”Jag är pigg och glad – men med en röst som på morgonkvisten svajar betänkligt trots åtta timmars sömn och grönsaker till middag”, skriver Strömstedt på Instagram inför sändningen.

Matilda Boza hoppar in – med en timmes varsel

Då är det tur att det finns kollegor som kan komma till undsättning. På en timmes varsel stod Matilda Boza fixad och klar för att bistå med hjälp till Jenny framför kameran.

Annons

– Det känns lite ensamt i studion ibland så jag har Matilda med mig idag. Det har också lite med min bristande röstkvalitet att göra, det hände någonting i natt, förklarar Jenny Strömstedt.

Det är få förunnat att två programledare rattar "Nyhetsmorgon" under en helgsändning. Men just denna lördag fick det bli så – ett välkomnat koncept för både Jenny och Matilda som aldrig har programlett tillsammans förut.

”I tid och evigheter har vi velat köra en sändning ihop”, skriver Jenny vidare i en bild på henne och Matilda.

Annons
Maria Forsblom bekräftar – lämnar Nyhetsmorgon mitt i säsongenBrand logo
Maria Forsblom bekräftar – lämnar Nyhetsmorgon mitt i säsongen

"Jag tror inte ni förstår"

Och efter halva programmet är det dags för byte av programledare. Då ska Jenny Alversjö ta över. Hon inleder med en stor eloge till sina kvinnliga kollegor.

– Alltså kollegor, jag måste bara först och främst säga bra löst. Jag tror inte att ni tittar där ute förstår hur svårt det är att bara kliva av när man tappar rösten. Du har jobbat med det här programmet sedan i tisdags. Du har det i kroppen, säger hon till Jenny Strömstedt och fortsätter:

– Jag tror inte många fattar. Det är så fint att ha varandra. Jag vill bara tydliggöra det för alla, hur hårt vi jobbar med de här programmen. Det är så härligt. Jag blir helt varm i kroppen.

Annons