Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Lars Lerins beslut för maken Junior – så mycket tjänar han

11 okt, 2024, 03:30
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
TT.
Manoel ”Junior” Marques arbetar för sin make, akvarellkonstnären Lars Lerin. Nu kommer nya uppgifter om deras ekonomi fram...
Annons
Oscars prinsskola – så blir hans framtidBrand logo
Oscars prinsskola – så blir hans framtid

Lars Lerin, 70, är idag inte bara känd för sin akvarellkonst. Med åren har han kommit att bli en av landets mest kända tv-profiler.

Ofta ser vi honom jämsides maken Manoel "Junior" Marques Lerin, 47. Makarna gör inte bara tv ihop – Junior är även anställd på Lars konsthall Sandgrund. Det gör att det är Lars som bestämmer vad han får i lön.

Tidningen Hänt har tagit reda på exakt hur mycket makarna tjänar.

Betalar makens lön

Lars och Junior är ett riktigt radarpar. De både arbetar och uppfostrar deras fyra gemensamma barn tillsammans.

Annons

Junior har länge arbetat som intendent på Lars konsthall Sandgrund i Karlstad. Han arbetar även som fotograf och har släppt fotoboken Barn i Moçambique.

Enligt Skatteverket har Junior en fastställd förvärvsinkomst på 360 000 kronor. Summan ger en genomsnittlig månadslön på 30 000 kronor, skriver Hänt.

Lars och Junior har varit ett par sedan 2009 och har idag fyra barn tillsammans. Foto: Charlotte Brunzell/TT

Lars däremot tjänar betydligt mer och har en fastställd förvärvsinkomst på 886 800 kronor, vilket ger en genomsnittlig månadslön på 73 900 kronor. Med ett överskott av kapital på 333 233 kronor.

Annons

Han behåller dock inte alla pengar själv. Nyligen skänkte han en stor summa pengar till idrottsföreningarna på Hammarö.

Ansökte om skilsmässa

Lars och Junior har levt ihop sedan 2009. Fyra barn och flera tv-program senare står de fortfarande starka tillsammans och kärleken har vuxit sig starkare.

Men som i alla äktenskap kan det ibland uppstå konflikter. 2021 ansökte Lars om skilsmässa men ångrade sig snabbt därpå.

– Just då såg jag ingen annan lösning än skilsmässa. ”Det här funkar inte längre, det är nog bättre att vi går åt olika håll”, tänkte jag, har Lars sagt tidigare sagt i en intervju med Hemmets Journal.

Foto: TT.

Annons