Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Orden om sonen Maximilian får Helena Seger att reagera – allt sker i direktsändning

10 okt, 2024, 11:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Helena Seger är med all säkerhet en riktigt stolt mamma!
Annons
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger vissteBrand logo
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger visste

Fotbollsskorna lades på hyllan för gott den 4 juni förra året för legenden Zlatan Ibrahimovic.

Helena Seger i tårar efter Zlatans beslut

Beskedet var chockartat för en hel värld – men också för hans fru Helena Seger, som under avtackningen sågs fälla flera tårar av stolthet för sin make.

Han hade nämligen hållit beslutet hemligt även för hans närmsta.

– Inte ens min familj [visste om beslutet, reds. anm.], sa Zlatan under presskonferensen där han meddelade sin avgång.

Även Zlatans lagkamrater blev berörda, så Helena var långt ifrån ensam om att fälla tårar, även om hon enligt Zlatan var den som grät mest:

– Jag har gråtit jättemycket och så tittade jag på mina lagkamrater och de grät. På skärmarna var det folk som grät och så kollade jag på min fru för stöd och hon grät mest av alla.

Zlatans son gör debut på fotbollsplanen

Nu har alltså Zlatan passat bollen vidare till nästa generation – och äpplet faller sällan långt från trädet.

Annons

Under onsdagen gjorde nämligen hans son Maximilian debut i den svenska landslagströjan.

Det var under en match mot Japans P18-landslag som Maximilian sprang in under andra halvlek och höll sig kvar på plan till slutet av matchen – som resulterade i 1-0 till Sverige.

TV4

Och även om varken Zlatan eller Helena var på plats så är de säkerligen två stolta föräldrar som hejar på sonen hemifrån, speciellt efter de fina orden som fotbollskanalens Andreas Sundberg delade med sig av till "Efter fem":

– Det gick bra för honom tycker jag. Han hoppade ju in i halvtid och spelade hela den andra halvleken. Och han fick visa upp sig för första gången i ett svenskt landslag. Och det gick ju att se att han har fina egenskaper, framför allt i offensiven. Han är ju teknisk och en lirare, absolut.

Annons

"Han vill vara sin egen person"

Andreas hade fått en pratstund med Maximilian efter matchen och ställde den brännande frågan: Hur är det att bära det efternamn han bär?

– Man märkte ju under matchen när han kom in att folk på läktarna viskade och pratade om Ibrahimovic. Han är medveten om det här, men det är ju viktigt för honom att han är Maximilian och att Zlatan är Zlatan. Han vill vara sin egen person, vilket man ju såklart kan förstå.

Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena SegerBrand logo
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

Orden om Maximilian – lovande framtiden

Det finns alltså ingen tvekan om att Maximilian har en lysande fotbollskarriär framför sig. Men Andreas menar att det kan vara bra att vara försiktig, åtminstone tidigt i karriären.

– Han är bara 18 år och det här var första framträdande till ett svenskt landslag och i 18-årslandslaget. Men det är klart att han har visat framfötterna hemma i Milano och i Milan. Han har gjort det bra där i deras primaveralag och nu fick han debutera här i landslaget och gjorde det helt okej, säger han till "Efter fem" och fortsätter:

– Och förbundskapten Andreas Pettersson berättade att han ska få starta på fredag när de möter USA. Så det blir spännande att se det. Men det är klart att han har förutsättningarna för sig i framtiden.

Annons