Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Stora sorgen: Lasse Kronér tvingad till att sluta – SVT stoppar älskade programmet

22 aug, 2024, 19:00
Lasse Kronér
Lasse Kronér är självklar i tv-rutan men SVT har valt att lägga hans älskade program på is. Nu uttalar sig programledaren om beslutet.
Annons
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"Brand logo
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"

Få personer känns så självklara i tv-rutan som Lasse Kronér, 61, som rattat tv i nästan halva sitt liv.

Och det är ett imponerande cv han sitter på. Utöver sin tidiga musikkarriär har han lett program som Så ska det låta, Bingolotto och Doobidoo.

Och tittarna älskar det! Ja, varje gång han syns i tv-rutan översvämmas han med kärlek på sociala medier. Därför är det såklart sorgligt att SVT valt att lägga Lasses program på is – vilket han också själv tycker är tråkigt.

Lasse Kronér om programmet SVT lagt på is

Listan på program som Lasse hållit i är lång och ett projekt han talar särskilt varmt om är Kronérs sommargäster.

Det spelades in och rullades ut i SVT 2019 och bestod av fem avsnitt där några av Sveriges kändaste personer i sällskap av Lasse besökte Knarrholmen i Göteborg för samtal och musik.

Lasse Kronér ler
Lasse Kronér pratar med värme om Kronérs sommargäster, som SVT lagt på is. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget

I programmet fick vi se namn som Lasse Berghagen, Uno Svenningsson, Louise Hoffsten och Christer Sjögren – men efter 2019 har Kronérs sommargäster aldrig spelats in på nytt.

Annons

Något Lasse själv tycker är tråkigt. Till Nöjeslivet berättar programledaren att SVT lagt programmet på is och inte tycks ha några planer på att plocka upp det igen:

– Jag hade faktiskt velat göra det igen. Dessutom har jag fått ett par såna där namn som man nästan bara skriker åt att man får. De har hört av sig och vill vara med som gäster. Och det hade varit guld att få dem med sig.

Han fortsätter:

– Men nej, jag har inte hört något från SVT där. Så jag vet faktiskt inte. Det är väl upp till dem.

Lasse Kronér om nya säsongen Doobidoo

Ett program som däremot kommer tillbaka, och det snart, är långköraren Doobidoo. Redan på fredag börjar den 19:e säsongen rullas ut på SVT – och Lasse är mer än exalterad!

– Vi har den här säsongen väldigt, väldigt bra namn. Det måste jag säga. Vi har strålande gästlista i år. Det har vi i och för sig varje år. Men vi försöker ju varje år hålla 50 procent nya och 50 procent gamla deltagare, säger han till Nöjeslivet.

Foto: TT

Annons