Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Leif GW Persson ger ex-frun pengar varje månad – så mycket får hon: "Har ju råd"

25 aug, 2024, 08:00
Leif GW Persson har pengar så det räcker och blir över – och en del av potten ger han till ex-frun.
Annons

79-årige Leif GW Persson visar inga tecken på att sakta ned. Nej, den omtyckte kriminologen har precis bytt jobb och är högaktuell med programmet Veckan på SVT ihop med den forna parhästen Camilla Kvartoft.

Och allt hårt jobb ger onekligen klirr i kassan. Så pass, att Leif varje månad ger en häftig summa pengar till sin ex-fru.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Så mycket tjänar Leif GW Persson

Leif är en riktig mångsysslare. Ja, han kan titulera sig både författare, vinskapare och tv-profil – och en av landets mest folkkära sådan.

Annons

I en ny intervju med Hänt berättar Leif GW att han tar ut en månadslön på en miljon kronor – men faktum är att alla de pengar inte går till honom själv. Faktum är att Leif är oerhört generös med sina tillgångar, speciellt när det kommer till sina nära och kära.

Så mycket pengar får Leif GW Perssons ex-fru varje månad

Leif är idag gift med Kim Olsson, sedan 1995. Innan dess var han gift med Birgitta som han separerade från 1980, och sedan Margareta. Och både Birgitta och Margareta fick se prov på Leifs generositet när de skilde vägar.

Annons
Leif GW Persson och frun Kim Olsson
Leif GW Persson och frun Kim Olsson. Hans Shimoda/TT

Efter separationen från Birgitta gav han henne villan. Margareta, hon får en slant i månaden, sedan 1991. Närmare bestämt 50 000 kronor:

– Jag tycker det är rimligt att mina barns mammor har en vettig ekonomi, och jag har ju råd med det, så varför skulle jag inte göra det? Det handlar om anständighet. I början var det så enkelt när barnen var små och sedan blev det bara så praktiskt. Min andra fru får motsvarande 50 000 kronor i månaden, har Leif berättat för Icakuriren.

– För mig betyder det inte ett pillekvitt.

Foto: TT

Annons