Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Let’s dance–favoriten talar ut om mörka tiden: ”Trodde jag skulle dö”

21 jul, 2024, 17:30
Vendela Lönnqvist
TT
Proffsdansaren öppnar upp om svåra tiden, fylld av ångest och utmattning.
Annons
Rickard Sjöbergs tuffa kamp under Let's danceBrand logo
Rickard Sjöbergs tuffa kamp under Let's dance

Hon har sedan sin första medverkan i ”Let’s dance” blivit en riktig storfavorit bland tittarna.

Sigrid Bernson slog igenom i dansprogrammet redan 2011. Hennes professionella kunskaper gjorde att hon, tillsammans med sina kändispartners, kammade hem hela tre vinster under årens gång.

Dansproffset gick in i väggen – berättar i ny bok

Men 2019 gick allting snett. Sigrid berättar i en intervju med ”Nyhetsmorgon” att hon plötsligt kraschade och gick rakt in i den berömda väggen.

Upplevelsen, som kantades av mörka tankar och ångestproblematik, skildrar hon i sin bok ”Jag vill aldrig må så dåligt igen – om kraschen, utmattningen och den långa vägen tillbaka”.

Hade svårt att acceptera det dåliga måendet

Hon beskriver svårigheterna med att acceptera utmattningen – något som är väldigt vanligt bland de som drabbas.

Annons

– Jag hade väldigt svårt att acceptera att jag hade utmattning och vad det betydde. Så jag trodde verkligen att det här är något som kommer att gå över. För jag har ju alltid kunnat vila två till tre dagar och sen vara på banan igen, säger hon och fortsätter:

– Det var som att hjärnan bara sa nej, nu går det inte längre.

Det var under våren 2019 som allt fler varningssignaler satte stopp för hennes hetsiga vardag. Hon misstänkte att det handlade om stress, men tog inga tecken på allvar.

”Varje sekund var att kämpa för mig”

Det var inte förrän hon fick problem med yrsel, blev ljud- och ljuskänslig och hade svårt att förstå vad andra sa som hon förstod vikten av det hela.

– Jag trodde att jag skulle dö. Varje sekund var att kämpa för mig. För att allting var så jobbigt. Jag kunde inte ta in vad folk sa till mig. Det var liksom som att allt var overkligt, men också jättejobbigt. Ljus och ljud var jättejobbigt. Jag hade en migrän varenda dag. Skittrött i kroppen. Kändes som att jag var 100 år gammal, säger Sigrid.

– Jag ifrågasatte mig själv om jag kommer ta mig ur det här levande, säger Sigrid i Nyhetsmorgon.

Därför stoppas Let's dance av TV4 – efter 18 säsongerBrand logo
Därför stoppas Let's dance av TV4 – efter 18 säsonger

Ger sina bästa tips på vägen tillbaka

I ”Nyhetsmorgon” uppmanar hon alla att söka hjälp innan det är för sent. För henne vände det när hon valde att rannsaka och lyssna på sig själv för att få till en förändring i beteendemönster.

– Det jag skulle vilja säga till någon annan är att försöka hur svårt det än är att acceptera att man är sjuk, säger hon i Nyhetsmorgon.

Annons