Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Linda Lindorff i stort raseri – efter händelsen på Kristallen

05 sep, 2024, 16:30
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Linda Lindorff.
Foto: TT.
Händelsen fick programledaren Lindra Lindorff att släppa ut alla känslor.
Annons
Jenny Strömstedts besvikelse över Kristallen: ”Skitpriser”Brand logo
Jenny Strömstedts besvikelse över Kristallen: ”Skitpriser”

21 statyetter ska delas ut till våra tv-personligheter.

Årets upplaga av tv-galan Kristallen programleds av Arantxa Alvarez men vilka som får gå hem som vinnare återstår att se.

Galan kan väcka både glada och jobbiga minnen beroende på vem du frågar – för det är inte alltid det blir som man tänker.

Sprang ut i raseri

Kristallen är en gala som brukar framkalla starka känslor. Det kan vara tungt att se sitt program bli nominerat flera år i rad utan att någonsin vinna. Ett sådant exempel är Linda Lindorffs Bonde söker fru.

När Lindorff än en gång gick miste om ett pris 2016 fick hon nog.

– När jag förstod att vi återigen blir utan pris valde jag att lämna bordet och sedan sprang jag genom foajen och ut ur byggnaden. När jag kom ut gav jag ifrån mig ett riktigt Ronja Rövardotter-skrik och släppte ut alla känslor. Då försvann nervositeten och besvikelsen, sa Linda Lindorff i en intervju med Nöjesbladet vid tidpunkten.

Det folkkära programmet har gått på tv sedan 2006 men aldrig kammat hem en statyett på tv-galan.

Linda Lindorff.
Linda Lindorff på Kristallen 2016. Foto: Robert Eklund

"Förstår att vi aldrig kommer vinna"

Innan galan 2016 skrev Linda ett inlägg på sin blogg.

"Vi har varit nominerade många gånger förut och aldrig vunnit så i år hoppas jag verkligen att det är vår tur. Bonde söker fru är ett av Sveriges största program med runt 1.6 miljoner tittare men framför allt är det ett program som engagerar och så sprider lycka och glädje! Under våra 10 säsonger har 11 par gift sig och 13 bäbisar fötts, bara en sån sak. Bonde söker fru sprider kärlek och skapar liv, nog förtjänar det att premieras."

Annons

Priset gick istället till tv-programmet Jakten på storsäljaren. Trots sin besvikelse berättade Linda att hon unnade motståndarna vinsten.

– Jag förstår att vi aldrig kommer vinna, jag har insett det nu. Jag får bita i det sura äpplet och fatta att det är så som det är. Jag tycker “Bonde söker fru” förtjänar ett pris men det tycker tydligen inte juryn och jag har accepterat det, sa Linda till Expressen.

Enligt Linda premieras nyare programmen av juryn, något hon vid tidpunkten menade på att hon fått bekräftat från jurymedlemmar.

– Jag kan förstå tanken bakom det någonstans, men i mitt hjärta är det så att vi skapar riktigt kärlek varje år.

– Vi borde vinna i alla kategorier. Men nu gör vi inte det och jag är inte sur, jag är inte bitter. Jag till och med gratulerade dem som vann.

I år syns programmet inte till i listan över de som är nominerade. Kategorin "Årets dokusåpa" är till och med bortplockad och har istället ersatts av kategorin "Årets kärleksreality".

Foto: TT.

Annons