Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Lotta Engberg och Mikael Sandström gått olika vägar – bekräftar själv

16 okt, 2024, 03:30
Mikael Sandström och Lotta Engberg
Mikael Sandström, Lotta Engberg Kristallengalan 2023 på Cirkus i Stockholm 20230828.Foto: Karin Törnblom / TT / kod 2377 Karin Törnblom/TT
Lotta Engberg och Mikael Sandström verkar vara en enad front – men bakom lyckta dörrar har det sett annorlunda ut. Det berättar nu Lotta själv.
Annons
Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta EngbergBrand logo
Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta Engberg

Fyra år har gått sedan Mikael Sandström och Lotta Engberg blev ett par – och sedan dess har vi fått se stor kärlekslycka.

Ja, det dröjde inte länge innan Mikael och Lotta köpte hus tillsammans och blev sambor i Mölnlycke utanför Göteborg.

Och i tv-intervju efter tv-intervju har deras kärlek nästan gått att ta på! Men sanningen är att Mikael och Lotta inte varit överens om allt. Det berättar Lotta nu.

Mikael Sandström om bråken med Lotta

Lotta och Mikael sätter båda ofta ord på sin gemensamma lycka. Samtidigt är de förstås som vilket par som helst – som ibland ser olika på saker och ting.

Det har Mikael själv satt ord på. I flera intervjuer har han sagt att han och Lotta "tjafsade" rätt mycket i början:

Annons

– Vi är så fruktansvärt olika, det är ett mirakel att vi är tillsammans över huvud taget. Det är nästan så att vi inte passar ihop. Nu har kanterna slipats ned, men de var ganska vassa i början tycker jag, har han till exempel berättat för Aftonbladet.

Och Mikael har också gett inblick i varför han och Lotta ibland kunnat krocka. Båda var ju singlar länge innan de fick upp ögonen för varandra:

– Att acklimatisera mig har tagit lite tid. Jag har bott själv 2007–2020. Jag bestämmer själv hur länge kycklingen är inne i ugnen och sedan tar jag ut den och sätter mig och äter. Det är sådana enkla saker, jag är inte van, har Mikael sagt till Amelia.

Utöver detta har Mikael sagt att han och Lotta ibland velat ha saker på lite olika sätt, där Lotta bland annat tvärt sagt nej till en inomhusgrill, som Mikael hade i sitt ungkarlshem.

Och det är inte den enda frågan där paret - tidigare - gått olika vägar. Det gäller även när det kommer till deras musikpreferenser.

Lotta Engberg och Mikael först oense

Det berättar Lotta när hon gästar Go'kväll där hon meddelar att hon inte är en "lyssnare av musik" och aldrig frivilligt sätter på låtar hemma.

Men när hon träffade hon Mikael var hon mer eller mindre tvungen att ändra sina gamla hjulspår. Som hon uttrycker det i intervjun:

– Men sen så blev jag sambo med en man, Mikael då, som älskar countrymusik, så det här har då gått hur mycket som helst hemma, så idag tycker jag om det.

Lotta Engberg kramar Mikael Sandström utanför deras hus
Mikael Sandström och Lotta Engberg utanför sitt hus utanför Göteborg. Foto: JOHANSSON THOMAS/Aftonbladet

Så Lotta och Mikael har historiskt gått olika vägar när det kommer till musikfrågan, men här har en kompromiss alltså skett!

Foto: TT

Annons