Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Lotta Engbergs besked i direktsändning – relationen som hela Sverige följt är över

30 jul, 2024, 18:19
Lotta Engberg
Lotta Engberg strålar på Sollidenscenen i direktsända Allsång på Skansen – men framträdandet är också ett sorgligt besked om relationen som är över.
Annons
Uno Svenningsson avslöjar sanningen om relationen med Pernilla WahlgrenBrand logo
Uno Svenningsson avslöjar sanningen om relationen med Pernilla Wahlgren

Lotta Engberg, 61, har genomgått många förändringar de senaste åren. Inte minst att hon blivit tillsammans med Mikael "Soldoktorn" Sandström, 66.

Paret har kilat stadigt sedan 2020 och är sambor utanför Göteborg. Och även arbetsmässigt har det hänt mycket för Lotta, där hon i fjol valde att lämna långköraren Lotta på Liseberg.

Men nu står Lotta på en annan allsångsscen - Sollidenscenen på Skansen - och sjunger för svenska folket. Och framträdandet fungerar även som ett besked – kring en avslutad relation.

Älskade kändisen saknas vid Lottas sida

Tänk att vi ändå får allsång med Lotta i år, och att det också sker i det tidigare konkurrerande programmet Allsång på Skansen!

Och visst märker man att Lotta har många års erfarenhet av just detta. Artisten tar sig an Sollidenscenen som ett riktigt proffs! Och vid sin sida har hon vännen Elisabeth "Bettan" Andreassen, 66.

Annons

Även detta - att uppträda med Elisabeth - är numera rutin för Lotta. I fjol bildade de en duo som åkte ut på en riktigt lyckad julturné. Ett vinnande koncept som de ska göra om i år igen.

Lotta och Elisabeth har flera års erfarenhet av att vara ute på vägarna tillsammans men tidigare skedde det i form av en trio, "Kikki, Bettan & Lotta".

I början av 00-talet var Kikki Danielsson, 72, Elisabeth Andreassen, 66, och Lotta Engberg kvinnornas på allas läppar. De skördade framgång efter framgång och uppträdde framför fulla hus.

Ja, trion verkade ostoppbar men sedan hände något – Kikki lämnade gruppen. Senare berättade hon att det berodde på ett alkoholmissbruk hon kämpade emot.

Elisabeth Andreassen, Kikki Danielsson och Lotta Engberg med blombuketter i sina händer
Trion "Kikki, Bettan och Lotta" i sina glansdagar. Foto: Karin Törnblom/TT

Lottas egna ord om avslutade relationen

Sedan dess har Kikki i stället satsat på en solokarriär, och när Lotta och Elisabeth meddelade sin comeback förra året undrade såklart många – kommer även Kikki vara med?

Men där var svaret nej. Som Lotta förklarade när det begav sig till Expressen:

– Kikki har alldeles nyss släppt en egen biografi och en ny platta. Det kom aldrig på tal. Men vi är jättegoda vänner.

Och även om Lottas och Elisabeths framträdande i Allsång på Skansen är mer än välkomnat är det också något av ett sorgligt besked – arbetsrelationen med Kikki är över, och det tycks inte bli någon ändring på detta.

Foto: Skärmdump SVT, TT

Annons