Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Lotta Engbergs sorg efter bortgångna kollegan – berättar om svåra tiden

24 okt, 2024, 17:30
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
TT.
Lotta Engberg öppnar upp sig om sorgen efter bortgångna kollegan.
Annons
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!

Lotta Engberg är en av våra mest folkkära artister och programledare.

2024 blev första sommaren på länge utan någon allsång på Liseberg men nu till hösten ser vi henne i ett nytt programformat.

I tv-programmet Stugdrömmar får hon och stora kärleken Mikael "Soldoktorn" Sandström hjälp med renoveringen sommarboendet på Flatholmen i den bohusländska skärgården.

I programmet delar Lotta med sig om den svåra tiden efter hon nåtts av nyheten att en av hennes kollegor från Lotta på Liseberg gått bort.

"Förfärlig sorg"

Sommarhuset på ön Flatholmen är Mikaels barndomshus som funnits i familjens ägo ända sedan han var liten. Där spenderade han somrarna. Då med familjen nu med kärleken Lotta.

Det är däremot inte huset de behöver hjälp med utan sjöstugan som Mikael själv byggt upp bredvid huset.

Annons

Både Mikael och Lotta finner stor ro i deras sommarparadis – det var också där som Lotta fann kraft efter att hon drabbades av en stor sorg.

Lotta Engberg.
Lotta Engberg och Mikael Sandström minns första tiden tillsammans i sommarhuset i nya tv-programmet Stugdrömmar. Foto: Karin Törnblom/TT

Det var inte bara huset och miljön som gav henne en chans att komma bort. Där fanns även Mikael som kunde ta emot Lotta med öppna armar.

– Andra gången jag kom hit, så var jag i förfärlig sorg. För en av musikanterna, Michael Ottosson, 36 år, på Liseberg hade dött, säger Lotta i programmet och fortsätter:

– Då ringde jag och sa: ”Men du, jag behöver inte komma för jag är så ledsen”. Då sa du: ”Kom! Kom, kom, kom. Vi alla ska ta hand om dig här”, säger hon och tittar på Mikael.

Så minns Lotta kollegan och vännen

Kollegan och keyboardisten Michael Ottosson gick bort 2020, samma år som Lotta träffade Mikael.

– Micke var en varm vän för oss alla här på Liseberg. En gudabenådad musiker som alltid hade ett leende över. Han kommer att vara otroligt saknad av oss alla, men just nu tänker vi främst på hans familj och delar deras sorg i hjärtat, sade Lotta Engberg då, till TV4.

Foto: TT.

Annons