Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Pernilla Wahlgren fått sorgligt besked – måste låtsas som ingenting i direktsändning

23 jul, 2024, 18:30
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren har fått ett trist besked – men hon håller skenet uppe i direktsända Allsång på Skansen.
Annons
Då slutar Pernilla Wahlgren med ”Allsång på Skansen”Brand logo
Då slutar Pernilla Wahlgren med ”Allsång på Skansen”

Ännu en sommar och ännu en gång underhåller Pernilla Wahlgren, 56, svenska folket från Sollidenscenen på Skansen, med sin vanliga entusiasm.

Ja, Pernilla leder kalaset som ett riktigt proffs - trots att det bara är hennes andra sommar med giget - och hon har tokhyllats av såväl publik som artistkolleger

– Jag har sån respekt för henne och jag är så glad att hon får leda Allsången. Jag tycker att hon är en av våra mest jordnära och hårt arbetande och talangfulla artister vi har i Sverige. Jag tycker att hon är otrolig, sa till exempel Jill Johnson, 51, till Svensk Damtidning inför premiäravsnittet.

Så hyllningarna har varit många. Men, Pernilla har faktiskt fått ett trist besked kring allsången, men det märker man inte av när hon står på scen...

Trista beskedet till Pernilla Wahlgren

I tisdagens program får vi se Maja Francis, Smash Into Pieces, Titti Sjöblom, Ehrling Eliasson & Linda Pettersson och Norlie & KKV med Pernilla på scen – och stämningen är på topp!

Annons

Ja, man märker inte alls av situationen som utspelat sig bakom kulisserna, vilket är - i sammanhanget - lite tråkiga tittarsiffror.

Ja, enligt statistik från MMS, som mäter mediasiffror i Skandinavien, hade premiäravsnittet lite över en miljon tittare, vilket innebär ett ras med 32 procent jämför med fjolårets premiär.

Sedan dess har tittarsiffrorna fortsatt sjunka. Avsnittet efter premiären hade 984 000 tittare, och förra veckans program sågs "bara" av 855 000.

Pernilla ord – då slutar hon med allsången

Men, man får sätta allt i sin kontext. Trots att siffrorna har sjunkit var förra veckans allsång, där Per Andersson, 47, gjorde ett roligt gästspel, ändå det mest sedda programmet på tv den dagen.

Pernilla Wahlgren sjunger
Förra veckans Allsång på Skansen var ändå det mest sedda programmet på tv den dagen, trots att tittarsiffrorna gått ner.Skärmdump SVT

Och Pernilla själv är mer än glad över sitt sommarjobb. När Svensk Damtidning fick en pratstund med henne inför premiäravsnittet lät det så här:

– Man ser fram emot live-känslan, direktsändning, mötet med publiken, reaktionerna från tittarna där hemma och så den här blandningen av artister.

Hon kunde även avslöja hur länge hon vill fortsätta jobba med allsången, vilket är ett bra tag till!

– Jag kan bli kvar här tills jag är 102 om gud vill. Nej, om publiken vill, de vill hon inte ha kvar mig så länge…, sa hon då med ett skratt.

Foto: Skärmdump SVT

Annons