Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Pernilla Wahlgren hastigt sjuk – bara dagar innan Allsång på Skansen: "Inte kul alls"

21 jul, 2024, 18:30
Vendela Lönnqvist
Instagram, TT
Pernilla drabbades av akut matförgiftning under semestern utomlands.
Annons
Då slutar Pernilla Wahlgren med ”Allsång på Skansen”Brand logo
Då slutar Pernilla Wahlgren med ”Allsång på Skansen”

På tisdag är det återigen dags – femte avsnittet av årets "Allsång på Skansen" drar igår.

Denna vecka är det dags för bland andra Maja Francis, Smash Into Pieces och Norlie & KKV att ta sig an Solliden-scenen inför en gungande publik och förhoppningsvis klarblå himmel.

Pernilla Wahlgren om insatsen som programledare

Någon som varit extra exalterad är Pernilla Wahlgren, som gör sitt andra år som programledare.

I en intervju med Svensk Damtidning förklarade hon inför den nya säsongen att årets upplaga bli ungefär likadan som förra året.

– Jag kände att det gick så bra så jag kör på samma spår. Varför förändra ett bra koncept, eller vad det heter?

Det har ju faktiskt Pernilla alldeles rätt i – förra årets "Allsång på Skansen" drog in rekordsiffror och runtom i media och press hyllades Pernilla för sin insats.

"Blir kvar tills jag är 102"

Och trivs, det verkar hon göra. Pernilla har kallat rollen som "världens roligaste sommarjobb" och om hon får så stannar hon gärna så länge hon kan och är önskad.

Annons

– Och jag vill liksom inte byta ut det mot något annat för jag älskar rutiner. Så jag kan bli kvar här tills jag är 102 om gud vill. Nej, om publiken vill, de vill nog inte ha kvar mig så länge…, skrattade hon i intervjun med Svensk Damtidning.

Pernilla Wahlgren akut sjuk på semestern

Inspelningarna för "Allsång på Skansen" är ju som bekant direktsända, vilket innebär att Pernilla egentligen bara jobbar en dag i veckan med programmet.

Emellan sändningarna behöver hon däremot plugga manus, något hon kan göra hemma såväl utomlands – så hon passade på att resa till Spanien för att få lite extra tid med dottern Bianca Ingrosso och kollegan Johan Pramell.

Pernilla Wahlgren om äktenskapet med Christian BauerBrand logo
Pernilla Wahlgren om äktenskapet med Christian Bauer

Men allt gick inte som planerat. På Instagram avslöjar nämligen Pernilla att hon under natten till söndagen drabbades av en matförgiftning.

– Kommer sakna det här rummet. Här har jag legat hela natten och spytt för att jag blev matförgiftad igår. Så det var sådär, jag känner mig jäkligt mör, säger Pernilla i videon och fortsätter:

– Så nu blir det bara att dricka vatten och inte äta någonting idag, känns det som. Sedan ska jag åka hem och vara "fit for fight" för allsången. Men shit alltså, det var inte kul. Inte kul alls.

Annons