Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Pernilla Wahlgrens oro för sonen Theo: "Alla föräldrars mardröm"

15 sep, 2024, 15:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
Max
Pernilla Wahlgren berättar om sonen Theos hälsoproblem.
Annons
Pernilla Wahlgrens vägran på middagen med kungen & SilviaBrand logo
Pernilla Wahlgrens vägran på middagen med kungen & Silvia

Vi har nått den 16:e säsongen av "Wahlgrens värld", programmet där vi följer Pernilla Wahlgren i hennes vardag fylld av roliga upptag, starka känslor, familjehäng och livet på scen.

Nya säsongen av "Wahlgrens värld"

Och tittarna blir snabbt varse om att de kommer kastas mellan högt och lågt i denna säsong.

Familjen bjuder nämligen in till de allra tuffaste dagarna i livet, då Pernillas pappa Hans Wahlgren kämpar mot cancern som slutligen skulle kosta honom livet.

Vi får se hur de handskas med sorgen efter beskedet och hur de alla försöker ta så mycket vara på tiden som möjligt.

Pernilla Wahlgren ska gifta sig – igen

Men det är också mycket kul som händer. Pernilla är i full färd med att förbereda hennes och maken Christian Bauers andra bröllop, som gick av stapeln i Marbella under fredagen.

Annons

Det blev ett riktigt spektakel med drygt 150 inbjudna gäster, som alla flugit ner till Spanien för att medverka på den stora kärleksfesten.

Pernilla berättar om sonens hälsoproblem

I andra avsnitt är det dock ett helt annat fokus. Pernilla är påväg till ett skrivläger tillsammans med vännen och kollegan Hanna Hedlund. När de sitter i bilen ringer hennes yngsta son Theo Wahlgren, som berättar att han kör sin moppebil precis bakom dem.

När de hälsat och sedan åkt vidare öppnar Pernilla upp om någonting ingen förälder någonsin vill uppleva. Det var under en arbetsdag som hon fick ett samtal från Theo, som berättade att han var på vårdcentralen för att kolla till sitt hjärta som han har känt att någonting inte riktigt stämde med.

– Jag bara, "men driver du?" Man blir jätteorolig som mamma. Det är ju liksom alla föräldrars mardröm att det ska hända någonting med ens barn. Och då ringer han tillbaka. Bara, "hej mamma, läkaren vill prata med dig", säger Pernilla.

Pernillas avslöjande om hemliga dejterna med Christian: ”Blev inte kär”Brand logo
Pernillas avslöjande om hemliga dejterna med Christian: ”Blev inte kär”

"Har en avvikelse på sitt hjärta"

När hon får prata med läkaren får hon veta att de tagit EKG och alla möjliga tester. Det skulle visa sig att de funnit en avvikelse på sonens hjärta och läkaren uppmanade dem att bege sig till sjukhuset direkt.

Annons

– Jag har försökt hela tiden att inte visa hur oroliga jag var. Och sen gjorde de massa undersökningar, och han har en avvikelse på sitt hjärta. Vi ska kolla upp det så småningom hos hjärtspecialist. Men det viktiga är nu att han liksom inte påfrestar hjärtat, säger hon och utvecklar känslorna efter beskedet:

– Det är så här "vänta, vänta, va? Ni ska inte hitta något fel på mitt barns hjärta. Det ska vara jättebra".

Vanligt bland unga killar

Pernilla får sedan förklaringen att avvikelsen inte är någonting att oroa sig över. Den är tydligen väldigt vanlig hos idrottande, unga killar.

– Man vill alltid, alltid tänka positivt. Och i det här läget så kände jag att det var en oro, vi var oroliga. Men att nu känner jag mig liksom lugn. Och det känns otroligt skönt. Sen kommer jag vara en kycklingmamma hela tiden, ändå.

Annons