Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Daniel reser iväg ensam – Victorias tårfyllda ord

09 okt, 2024, 07:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Kronprinsessan Victoria.
Foto: TT.
Kronprinsessan Victorias ord får alla att bli tårögda!
Annons
Sofias pappa har flyttat till Stockholm • Victoria tar över – här är nya jobbet • Prinsessans stora gravidlycka – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Sofias pappa har flyttat till Stockholm • Victoria tar över – här är nya jobbet • Prinsessans stora gravidlycka – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Under onsdagen lämnar prins Daniel Sverige för ett spännande uppdrag på annan ort! Resan tar honom till Paris i Frankrike, långt bort från familjen på Haga slott.

Både Daniel och kronprinsessan Victoria är vana vid att behöva vara ifrån familjen under längre perioder och visst har de sina knep för att dämpa hemlängtan...

Prins Daniel tvingas lämna familjen på Haga

Det har blivit dags för att prins Daniel att genomföra den årliga internationella delegationsresan tillsammans med Prins Daniel Fellowship.

Under onsdagen reser han till Paris i Frankrike för en tre dagar lång vistelse. Tidigare år har han bland annat rest till Norge, Tyskland, Finland och Singapore.

På dessa resor får prins Daniel arbeta med entreprenörskap, som är en av hans stora hjärtefrågor. I en tidigare intervju med Svensk Damtidning har prins Daniel berättat om vad som driver han framåt i sitt arbete.

– Att driva företag är krävande, men få saker är så belönande som att se drömmar ta form.

Under hösten har både Daniel och Victoria flera inplanerade uppdrag som kommer hålla de isär ifrån varandra och borta från prinsessan Estelle och prins Oscar. Bland annat kronprinsessans pågående militärutbildning.

Annons

För några år var kronprinsessan Victoria och prins Daniel tvungna att spendera en lång tid ifrån varandra. Då använde Victoria ett alldeles speciellt knep för att hålla kärleken vid liv.

Kronprinsessan Victorias tårfyllda ord till Daniel

Visst vänjer man sig vid saker och ting men när kronprinsessan Victoria och prins Daniel först började träffas 2001 tvingades de ibland spendera långa perioder ifrån varandra.

Då hade prins Daniel till skillnad från Victoria inga offentliga uppdrag som kunglighet. Något Daniel däremot kom att upptäcka är att Victoria är full av finurliga knep.

I sitt tal under deras bröllop 2010 berättade Daniel om ett av Victorias många kärleksgester som också är ett genialiskt trick för att minska hemlängtan.

Bröllop.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på deras bröllop 2010. Foto: ANDERS WIKLUND / TT

– Det har funnits gånger då Victorias officiella plikter har hållit oss åtskilda, ofta tagit henne till platser långt borta, i fjärran länder. Jag glömmer aldrig för några år sedan när hon åkte i väg på en av sina många resor, denna gång till Kina. Vi skulle vara ifrån varandra i en hel månad. Kvällen före avresan kom hon hem sent från ett av sina uppdrag med många förberedelser att göra inför resan, sa Daniel och fortsatte:

– I stället för att få lite värdefull sömn stannade hon uppe hela natten och skrev. På morgonen när hon hade åkt hittade jag en låda. Och i den lådan hittade jag 30 underbara brev, adresserade till mig, ett för var dag hon skulle vara bortrest.Denna romantiska gest är så typisk dig, Victoria. Den säger allt om vilken kärleksfull person du är.

Kanske har prins Daniel tagit vid detta romantiska knep och skrivit några brev inför sin vistelse i Paris?

Foto: TT.

Annons