Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Harry avbryter och lämnar – beskedet kommer som en chock

02 aug, 2024, 18:00
author Albin Bramstedt
Albin Bramstedt
Prins Harry och Meghan Markle.
Prins Harry och Meghan Markle har sedan flera år bott ihop i Kalifornien. Backgrid USA
Det rapporteras att den brittiska prinsen har tagit ett nytt beslut – kommer att lämna.
Annons
Prins Harry utfryst inför alla: ”Hjärtskärande”Brand logo
Prins Harry utfryst inför alla: ”Hjärtskärande”

Ända sedan beslutet att lämna det brittiska kungahuset, 2020, har prins Harry och Meghan Markles liv sett avsevärt annorlunda ut jämfört med resterande kungligheter i Storbritanniens kungafamilj.

Deras liv i den amerikanska delstaten Kalifornien har fått reaktioner – både positiva och negativa. Men en sak är säker: beslutet har försvårat prinsens relation till sin familj.

Meghan Markle och prins Harry.
Paret har har sedan 2020 inte varit en lika stor del av det brittiska kungahuset. MISC / BACKGRID US / TT

Så sent som i förra veckan skrevs det att Harry och kung Charles knappt har någon kontakt längre. Kungen uppges inte svara på sin sons telefonsamtal eller brev – vilket helt klart gjort situationen än mer infekterad.

Annons

Nu har prinsen kommit med ännu ett nytt besked – gällande framtida resor.

Åker till ny kontinent

För trots att Harry inte deltar på lika många kungliga uppdrag som de andra familjemedlemmarna så reser han som en slags informell representant för det brittiska kungahuset.

Prinsen och hans fru Meghan har nu bekräftat att de ska genomföra en kunglig turné i det sydamerikanska landet Colombia, enligt Hello magazine.

Nationen ligger på den norra delen av kontinenten.

Flera detaljer om turnén hålls hemliga, men det har i alla fall bekräftats att resan kommer att äga rum senare i år. Paret uppges besöka landets huvudstad Bogotá samt kuststäderna Cali och Cartagena.

Städerna är oerhört fina. Cartagena, som är en gammal spansk kolonialstad, är känd för sina vackra kvarter med historiska inslag. Dessutom finns en nybyggd stadsdel som lockar massvis av turister.

Svenska kungligheterna har varit på plats

2015 besökte vårt svenska prinsesspar staden. Där berättade kronprinsessan Victoria och prins Daniel för Expressens dåvarande hovreporter, Johan T Lindwall, om välkomnandet.

Annons
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria.
2015 bar det av till Colombia för kronprinsessan och prinsen. Jonas Ekströmer/TT

– Ja, det har varit ett fint mottagande. Det är ju ett fantastiskt ställe. Cartagena är en enormt vacker och fin stad, en stad med en enorm historia och otrolig kulturrikedom. Jag är glad över att ha fått uppleva detta som en del av resan, sa kronprinsessan Victoria.

Daniel var lite mer fåordig.

– Galet, var Daniels spontana kommentar när han såg alla som skrek hustruns namn och försökte få hennes uppmärksamhet.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Annons