Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Programledarens dolda kamp framför TV-tittarna - berättar nu

09 aug, 2024, 08:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Jessica Almenäs.
Jessica Almenäs. TT.
Jessica Almenäs öppnar upp om svåra tiden.
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Vi är vana vid att se Jessica Almenäs guida TV-tittare i program som Let's Dance och Biggest Loser.

Nu är hon aktuell som programledare för OS-studion – något vi kanske inte är lika vana vid att se henne som.

Nu delar hon med sig av verkligheten bakom sändningar i Paris i Frankrike och öppnar upp sig.

Öppnar upp sig för följarskaran

På sin Instagram delar nu Jessica med sig av arbetslivet i Frankrike – något som inte alltid går som en dans på rosor.

Tillsammans med kollegorna Karin Frick och Jonas Karlsson guidar Jessica TV-tittarna genom de olika OS-sändningarna. De sänder från en studio som är placerad högst upp på det femstjärninga hotellet Hotel Raphael. Det är därifrån Jessica tvingas ge sina Instagram-följare en något tung uppdatering:

Jessica Almenäs.
Jessica Almenäs är aktuell som programledare för OS-sändningarna från Paris i Frankrike. Foto: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN/Shutterstock

– Återigen rapporter från taket om att det är väldigt kallt idag. Så här kallt har det aldrig varit säger Karin [Frick] och Karin [Lundqvist]. Men jag tror dem inte. Det kommer att bli varmt. Igår rann svetten igen, ned för ryggen. Jag hade rejäla svettfläckar på klänningen men som tur var syntes inte det i tv! Det blev inga fläckar på utsidan så att säga så det var ju bra, säger Jessica direkt in i kameran med ett flin. Sedan fortsätter hon:

Annons

– Tröttheten börjar göra sig lite påmind här. Jag går runt lite som att jag börjar känna mig lite sjösjuk hela tiden. Som att marken liksom svajar lite. Det blir väl så när man har sömnbrist, och ja jag är ganska trött i huvudet. Hjärnan är trött. Men nu är vi ju nästan i mål så det är bara att kämpa på.

– Men det är ju väldigt kul! Så det är tudelat det där.

Inte första gången

Det är ingen fråga om att Jessica tar sitt jobb som programledare på allvar men det är inte första gången hon stöter på en tuff utmaning.

En annan gång blev hon brännskadad av en kamera.

– Jag brände sönder hornhinnorna i båda ögonen, det var som att någon hade hällt små glasbitar i ögonen. Så jag låg i ett rum och var blind i en vecka. Jag tålde inte ljus och kunde inte öppna ögonen och var tvungen att ha något för ögonen. Solglasögon i ett halvår, berättade hon nyligen i P3.

Vad hon än tvingas handskas med ger hon sig alltid upp på hästen igen och det är tur det – Jessica har kommit att bli en av Sveriges mest folkkära programledare.

Foto: TT.

Annons