Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Rolf Lassgårds tuffa beslut med Beatrice – efter 2 år ihop: “Det svåraste"

31 aug, 2024, 10:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Rolf Lassgård.
Foto: TT.
Efter två år ställs Rolf Lassgård och Beatrice inför ett vägval – "Det är det svåraste".
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

För två år sedan träffade Rolf Lassgård, 69, kärleken på nytt – året innan skiljde han sig från ex-frun Birgitta efter 38 år tillsammans.

På galapremiären av filmen "Möte i Rom" i våras syntes en ring på flickvännen Beatrices finger – och paret svarade kryptiskt på frågan om de var förlovade.

Nu tvingas de ta ett svårt beslut, två år in i relationen.

Fann kärleken på nytt

Efter 38 år tillsammans valde Rolf Lassgård och ex-frun Birgitta att gå skilda vägar – ett gemensamt beslut där de skildes som vänner.

– Det är inga konstigheter. Vi har levt otroligt länge tillsammans och det här är något vi har kommit fram till tillsammans. Vi har valt att gå skilda vägar, men är fortfarande vänner. Och vi har tre fantastiska barn ihop och tre finfina barnbarn så det finns liksom ingen konflikt här på det sättet, sa han då till Gefle Dagblad.

Rolf Lassgård.
Rolf Lassgård fann kärleken på nytt efter skilsmässan med ex-frun. Nu har han och Beatrice varit tillsammans i två år. Foto: Hans Shimoda/TT

Året därpå träffade han kärleken på nytt och blev tillsammans med Beatrice Johansson, 60.

Under galapremiären av filmen "Möte i Rom" där Rolf Lassgård spelar en av huvudrollerna syntes en ring på Beatrice vänstra ringfinger.

Annons

– Kanske det, svarade Rolf och Beatrice till Aftonbladet när de fick frågan om de var förlovade.

Förlovade eller inte – nu ställs paret inför ett tufft beslut.

"Det är det svåraste"

I en intervju med Expressen berättar Beatrice hur det gick till när paret träffades.

– Jag var pressansvarig för Rickard Hoberts film som han var med i. Vi jobbade tillsammans och det var inget mer med det, men så hände det något. Vi är väldigt lika på många sätt. Men det visste man inte då, men ibland kan man ha en föraning om en människa att det finns något där, säger hon.

Passande nog bodde hon och Rolf bara 20 minuter ifrån varandra men kände snabbt att de ville flytta ihop.

– Jag hade ett ganska stort hus och mina barn har flyttat hemifrån. Då satt jag mitt stora hus och Rolfs i sitt hus, det blir ju så när man träffar i vår ålder, att man vill vara tillsammans. Han jobbar mycket och jag jobbar mycket men när man är ledig vill man vara tillsammans. Då var det dumt att ha två ställen att pyssla, säger hon till Expressen.

Idag bor Rolf och Beatrice tillsammans i Rolf hus som till Beatrice stora förtjusning har en mycket större trädgård och nära till naturen. Nu vill de ha tillökning i familjen och överväger att skaffa hund.

– Jag har haft hund tidigare men Rolf har aldrig haft det. Så jag sa det för ett tag sedan att: ”Jag unnar verkligen dig att få ha hund någon gång i livet”, berättar Beatrice.

Det svåra blir inte att hitta hunden – det finns nämligen en kennel några kilometer bort från parets hem. Beatrice menar på att det svåraste beslutet blir vilket namn den ska få.

– Det är det svåraste, säger Beatrice.

Foto: TT.

Annons