Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sanna Nielsen i tårar efter gravidfrågan – avbröt intervjun

22 sep, 2024, 16:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Sanna Nielsen öppnar upp om känslorna kring tuffa frågan efter jobbiga perioden i hennes liv.
Annons
Här börjar Sanna Nielsen gråta – efter förklaringenBrand logo
Här börjar Sanna Nielsen gråta – efter förklaringen

Sanna Nielsen, 39, besitter en av Sveriges starkaste röster – något hon bevisade redan som 11-åring med låten "Till en fågel".

Sanna Nielsens framgångsrika karriär

Sedan dess har hon rönt stora framgångar, både på hemmaplan och internationellt. Hon har bland annat representerat Sverige i Eurovision Song Contest 2014 där hon landade på tredje plats.

Dessutom rattade hon Allsång på Skansen mellan 2016 fram till 2022, en period hon beskrivit som väldigt härlig.

Sanna Nielsen om tuffa frågan: "Bryter ihop"

Men det var också då Sanna gick igenom riktigt tuffa tider på det privata planet. Hon hade nämligen drabbats av missfall sommaren 2020, något hon inte berättade för media.

Annons

– Då är det pandemi och jag ska göra en intervju och de säger att: ”Vi har fått nys om att du ska vara gravid, grattis”. Och jag bryter ihop. För det de inte vet då, det är att jag fick hösten innan ett missfall, har hon berättat i tv-programmet Stjärnorna på slottet.

"Väldigt tröttsamt"

I en intervju med Sveriges Radio tar Sanna nu bladet från munnen och berättar om känslorna kring att hon fick frågan om graviditeten.

– Det är klart att jag tyckte att det var väldigt tröttsamt. Jag vet att jag också sa det någon gång. Det är väldigt privata frågor, så det vill jag inte svara på. Jag kunde säga att "nej, jag är inte gravid", för det var jag inte, säger sångerskan och fortsätter:

– Men jag kände också att varför ska ni ens ställa den frågan till mig idag? Det var 2019, 2020. Det var nästan varje program, eller åtminstone varje säsong som jag fick den från flera journalister. Jag vet att de gör bara sitt jobb och alltihop, men jag blev trött på det.

Sanna Nielsens hemliga kärleksknep med Joakim RamsellBrand logo
Sanna Nielsens hemliga kärleksknep med Joakim Ramsell

Sanna Nielsen bröt ihop under intervjun

Sanna minns tillbaka till en specifik dag, då hon precis hade gått igenom sitt missfall. Intervjun ägde rum efter sändningen och en kvinnlig journalist frågar om graviditeten.

– Jag blev så ledsen, jag bröt ihop under den intervjun. Hon förstod att hon hade trampat i klaveret, eller vad man ska säga. Hon bad om ursäkt där och då. Jag blev ledsen, vi var tvungna att avbryta intervjun. Jag fick jättemånga ursäkter ifrån den tidningen. De visste inte att jag hade gått igenom ett missfall. Det var därför det brast helt plötsligt.

Annons