Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Steffo Törnquists fru ger äktenskapsbesked i Nyhetsmorgon – orden i direktsändning: “Svårt”

24 okt, 2024, 07:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
TT.
Juristen Caroline Törnquist och programledaren Steffo Törnquist har varit gifta i 16 år. Nyligen gästade hon Nyhetsmorgon och höjde ett varningens finger!
Annons
Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”Brand logo
Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”

Vi är vana att se Steffo Törnquist i tv-rutan. Han är den av programledarna i Nyhetsmorgon som varit med längst och verkar inte ha några planer på att sluta!

Då och då dyker även hans fru Caroline Törnquist upp i tv-rutan. Hon arbetar som jurist och bjuder ibland på sin expertis inom området.

Under måndagens sändning höjde hon plötsligt ett varningens finger.

Caroline Törnquist om äktenskapet – reder ut allt

Under måndagen var Caroline Törnquist på plats i morgonprogrammet Nyhetsmorgon för att prata om skulder – och som jurist kan hon en hel del inom området.

Hennes make Steffo var däremot inte på plats – istället fick hon en pratstund med Anders Pihlblad och Soraya Lavasani.

På frågan om man kan ärva skulder har Caroline ett tydligt svar men det hela är komplext och kommer med sina undantag.

Juristen Caroline Törnquist och programledaren Steffo Törnquist har varit gifta sedan 2008. Foto: Charlotte Brunzell/TT

– Det enkla svaret på frågan är ju: du ärver inte skulder i Sverige. Men kan man? Där finns det olika fallgropar, eller saker att vara uppmärksam på när det kommer till skulder, svarar Caroline i programmet.

Annons

Caroline reder ut fallgroparna och berättar att man bör vara uppmärksam på om man har gemensamma skulder med den avlidne. Hon ville också höja ett varningens finger.

"Är väldigt svårt"

Caroline Törnquist ville även skicka med en varning till tv-tittarna och berättade vad som är bra att tänka på om man lånar ut pengar till någon.

– Jag vill också säga att om ni lånar ut pengar till någon, se till att skriva tydliga skuldebrev, även om det är inom familjen. Hur ska man annars veta, vad det där en gåva jag fick, ett förskott på arv, eller var det jag som skulle låna? Finns det inte tydliga papper är det väldigt svårt att veta för vi talar ju om att en person har avlidit, säger Caroline i programmet.

Foto: TT.

Annons