Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Stina Wollter stoppas av SVT efter beteendet: "Inte ansvarsfullt"

25 okt, 2024, 11:00
author Ellinor Ericstam
Ellinor Ericstam
Stina Wollter
Lasse Allard/Aftonbladet/TT
Nu stoppas programledaren av SVT...
Annons

Tanken var att konstnären och tv-profilen Stina Wollter skulle få ett helt nytt program på SVT – Naken med Stina Wollter. I programmet skulle Wollter träffa svenska kändisar och måla av dem nakna, samtidigt som de skulle prata om livet.

Stina Wollter - 5 saker du vill vetaBrand logo
Stina Wollter - 5 saker du vill veta

Planen var en säsong med sex avsnitt som skulle ha premiär 13 november. I det första avsnittet skulle artisten Molly Hammar medverka.

Men nu stoppas programmet av SVT, vilket Expressen rapporterat om.

Stina Wollter stoppas

Beslutet grundar sig på kritik som riktats mot Stina Wollter efter att hon publicerat flera inlägg på sociala medier som tolkats och uppfattats som antisemitiska.

Annons

”SVT har kritiserats för att legitimera antisemitism genom samarbetet med konstnären Stina Wollter i den kommande tv-serien ”Naken med Stina Wollter” skriver SVT:s programdirektör Eva Beckman i ett blogginlägg.

Det här inte första gången programmet sattas på paus. Redan innan kriget mellan Israel och Hamas bröt ut i början av oktober förra året planerades programmet. Men efter en rad inlägg på Wollters sociala medier sattes programmet på paus. Och nu har det alltså skett igen.

Annons

"Inte ansvarsfullt"

Eva Beckman fortsätter med att kritiken som riktats mot Wollter tar fokus från syftet med programmet – att diskutera kroppsideal.

"Det är inte heller ansvarsfullt mot någon i programmet, varken mot programledare eller de medverkande, att sända i nuläget” skriver hon i blogginlägget.

Stina Wollter
Nu stoppas Stina Wollter av SVT. Johan Jeppsson/TT

Det finns i nuläget ingen information om när programmet kommer återupptas.

Stina Wollter har haft en lång offentlig karriär. Förutom arbete som konstnär har hon varit programledare för flera radioprogram och medverkat i tv-program som På Spåret och Let's Dance. Hon har också blivit känd som kroppsaktivist och debuterade som författare 2018 med boken Kring denna kropp.

Annons