Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Suzanne Axell öppnar upp om tuffa tiden – hårda kritiken mot SVT-profilen: "Väldigt elaka"

26 aug, 2024, 07:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Nu berättar Suzanne Axell med egna ord om känslorna kring mediestormen efter samarbetet med vårdappen Kry.
Annons
Därför lämnade Suzanne Axell ”Fråga doktorn”Brand logo
Därför lämnade Suzanne Axell ”Fråga doktorn”

En SVT-profil hamnade för drygt ett och ett halvt år sedan i blåsväder då det framkom att hon kammat hem stora summor pengar efter sin medverkan i reklamer för vårdappen Kry.

Suzanne Axell ryter ifrån: "Har inte fått miljonarvode"

Det var under våren 2023 som Suzanne Axell ratades efter att ha dykt upp i appens reklamkampanj våren 2023. I en intervju med Expressen nekar hon nu till de enorma summor pengar hon sades ha fått ta del av.

– Jag har inte fått något miljonarvode och jag har inte tjänat någon större summa pengar. Jag är säker på att de här som är så slipade och har reklamavtal säkert skulle skratta åt mig. Och det får de väl göra då. Jag lever mitt liv som jag vill, säger Suzanne.

Och enligt bokslutet för hennes bolag verkar det stämma. Både omsättning och vinst sjönk i jämförelse med tidigare år.

Kallades "penningkåt subba"

Men tuffast var kritiken. Hanne Kjöller på Dagens Nyheter skrev att hon "sålde ut två decennier av trovärdighet" på grund av samarbetet med Kry, som tidigare fått kritik för att ha lockat till sig unga och friska människor att söka vård.

Annons

Även på SVT:s sociala medier kallades hon för diverse glåpord av anonyma konton.

– Det är ju inte roligt att få reaktionen att man är en ”penningkåt subba” på sin egen hemsida, när man egentligen hade lite betalt jämfört med många andra i reklamsammanhang, säger hon och fortsätter:

– En del män kan vara väldigt elaka. De är förmodligen själva i toppform och ser ut som Mondo ungefär. Men jag har fått så många vänliga kommentarer också. Och jag tycker nog att en del människor där ute borde söka lite hjälp och inte kasta skit på en människa som de inte känner.

Suzanne Axells ord om SVT

Hon menar att hon stod ensam i stormen, trots att hon arbetat stenhårt för kanalen i 21 år. Idag är hon inte längre anställd där efter att ha sagt upp sig. Trots det har hon ingenting ont att säga om arbetsplatsen.

– Jag vill inte hacka på min gamla arbetsgivare. Det är inte min stil att gnälla i pressen. Men jag skulle vilja se mer grejer som ger människor hopp. Jag tycker att Sverige börjar sakna hopp.

Annons