Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

SVT bekräftar – har bestämt sig om Pernilla Wahlgren

13 aug, 2024, 09:30
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Pernilla Wahlgren.
Foto: TT.
Allsång på Skansen går mot sitt slut – nu berättar SVT hur Pernillas framtid som programledare ser ut.
Annons
Då slutar Pernilla Wahlgren med ”Allsång på Skansen”Brand logo
Då slutar Pernilla Wahlgren med ”Allsång på Skansen”

Tisdagskvällen den 13:e augusti utmärker säsongsavslutningen av sommarens Allsång på Skansen – till tittarnas stora sorg.

Nu bekräftar SVT hur Pernilla Wahlgrens framtid som programledare kommer att se ut.

Tittarsiffrorna fortsätter att sjunka

I början av sommaren gjorde hon återigen entré på Skansen-scenen – sommarens Allsång på Skansen utgör Pernilla Wahlgrens andra säsong som programledare för tv-programmet. Hennes insatser har hyllats av många men under sommaren har produktionen tvingats gå en tråkig insikt till mötes.

Årets tittarsiffror har fortsatt att sjunka för varje program som gått.

I år har Allsångens tittarsiffror inte nått den höjd de annars brukar. Förra veckans program slog rekordet – med lägst tittarsiffror hittills i sommar.

Annons

Sajten Nyheter24 har plockat fram statistik som visar på på den stora skillnaden mellan förra årets säsong och sommaren 2024:s antal tittare. Sajten hänvisar till statistik från MMS som bland annat mäter svenska folkets tv-tittande.

2023 hade programmet i snitt 1,3 miljoner tittare per program. En strålande siffra. En siffra som årets program inte nått upp till. Allsångens näst sista program den 6:e augusti sågs endast av 715 000 tittare och hade de lägsta tittarsiffrorna hittills.

Pernilla Wahlgren.
Pernilla Wahlgren har gjort sin andra säsong som programledare för Allsång på Skansen. Foto: Mickan Mörk/TT

Svensk Damtidning har varit i kontakt med programmets exekutiva producent Matilda Bagge som svarar på hur man ser på den drastiska förändringen.

"Vi har i år konkurrens från både fotbolls-EM och OS i Paris där vår svenska trupp bjuder på stor idrottsunderhållning. Allsång på Skansen har en trogen tittarskara och vi hoppas att många även tittar på SVT Play i efterhand, när annat lockat mer live.", skriver Bagge i ett mejl till Svensk Damtidning.

Annons

Nu berättar Matilda Bagge hur Pernillas framtid som programledare ser ut.

Pernillas framtid som programledare

Sedan hennes första säsong som programledare för sommarfavoriten har Pernilla hyllats för sin insats av tittarna. Efter premiäravsnittet 2023 fick hon fem plus av Aftonbladets läsare som kommenterade programmet i deras live-chatt.

”Pernilla, som du levererade. Vilket tempo, humor och gästerna, allt 10+”, skrev en läsare i chatten.

Pernilla har själv fått frågan om hon skulle vilja fortsätta leda allsången även nästa år.

– Jag tycker att det är ett roligt jobb som ger mig mycket glädje, så ja, det skulle jag kunna tänka mig, svarar hon i en intervju med Aftonbladet.

Nu svarar producenten Matilda Bagge på hur Pernillas framtid i programmet ser ut.

"Pernilla Wahlgren är väldigt omtyckt som artist och programledare. Vi är stolta över att få ha henne som allsångsledare för årets säsong, men kan dessvärre inte kommentera huruvida hon kommer fortsätta leda Allsång på Skansen även framöver. Vi ser fram emot att dela beskedet med publiken när tiden är inne.", skriver Bagge i ett mejl till Svensk Damtidning.

Det återstår alltså att se om Pernilla kommer att få fortsätta hålla i programmet som skänker henne så mycket glädje. Kanske avslöjar hon det i säsongsavslutningen under tisdagskvällen?

Foto: TT.

Annons