Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

SVT:s tråkiga besked om På Spåret

09 okt, 2024, 14:30
author Ellinor Ericstam
Ellinor Ericstam
Nu kommer SVT med tråkiga nyheter om det älskade programmet...
Annons

Vart är vi på väg?

På Spåret är ett av SVT:s riktiga flaggskepp. Programmet startade 1987 och går ut på att två lag tävlar mot varandra i en frågesport som utgår från olika resmål. Frågesporten har blivit enormt hyllad och många kända profiler har synts i programmet.

Fredrik Wikingssons besked om att ta över ”På spåret” – har bestämt sigBrand logo
Fredrik Wikingssons besked om att ta över ”På spåret” – har bestämt sig

Under många år var Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg programledare, med sedan 2009 är det Kristian Luuk och Fredrik Lindström som tagit publiken och de tävlade till jordens alla hörn.

Genom har programmet genomgått en hel del förändringar. Ett exempel är säsongen 2016-2017, då det blev möjligt för tittarna att vara med och tävla i SVT:s duoapp. Specialmoment som "Vem där?" och "Retur" var länge stående inslag i programmet, men ersattes definitivt 2021 av "Närmast vinner".

Trista beskedet om årets säsong

Årets säsong har premiär den 1 november - och det har florerat rykten om att det skulle bli den sista säsongen för Luuk och Lindström. Men det dementerades tidigare i år av SVT i en intervju med Svensk Dam.

Annons

– Detta stämmer inte alls. Verkligen inte. Det är fake news. Kristian och Fredrik kommer fortsätta även efter säsongen, sa projektledaren Martin Sundborn.

Nu närmar sig alltså säsongen och programledarna ser ut att sitta kvar. Något som däremot inte står klart är vilka deltagare som kommer synas i dressinen och första klass. Och det ser ut att dröja innan vi får veta vilka som ska tävla. När Svensk dam kontaktar SVT ger de ett trist besked.

"Vi kommer släppa info om årets säsong framöver men inte riktigt än." skriver de i ett mejl.

Även vilka band eller artister som kommer synas i rutan är ännu inte klart.

Vi får helt enkelt vänta lite till innan vi vet hur årets säsong av det klassiska programmet kommer bli.

Annons