Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Tilde de Paulas osäker kring maken Thomas – öppnar upp om oron: “Läskigt”

24 sep, 2024, 16:30
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Tilde De Paula.
Foto: TT.
Tilde de Paula öppnar upp om relationen och den skakiga vägen fram.
Annons
Agneta Sjödins ärliga ord om relationen till Tilde de Paula EbyBrand logo
Agneta Sjödins ärliga ord om relationen till Tilde de Paula Eby

Tilde de Paula Eby, 51, är en veteran inom tv-branschen. Under sina många år i tv-rutan har hon blivit en av våra mest folkkära programledare.

Idag ser vi henne främst i eftermiddagsprogrammet Efter fem och i hennes egna talkshow på TV4.

Hennes karriär har gått spikrakt fram sedan start. Annat har det varit på kärleksfronten. Idag har hon och maken Thomas varit gifta i 12 år men nyligen öppnade Tilde upp sig om tveksamheten hon kände i början av relationen.

"Rädd"

Många år har gått sedan Tilde de Paula träffade maken Thomas för första gången. Idag har de varit gifta i 12 år och har tillsammans sonen Iliyah. Tilde har även sönerna Elian och Zion samt dottern Neami från två tidigare relationer.

Annons

2009 hade hon inte några planer på att träffa någon ny men råkade av en slump hamna vid samma bardisk som Thomas.

Tilde de Paula.
Tilde och Thomas de Paula Eby med barnen Naemi och Iliyah. Foto: Jackeline Perez/EXP/TT

– Jag hade slutat att tänka i termer som “tvåsamhet” och “för resten av livet”, berättar hon. Jag mådde bra, kände mig stark, trivdes på jobbet och hade fantastiska vänner. Men jag var nog rädd för att utsätta mig för kärleken igen, rädd för att misslyckas och bli besviken. Hellre levde jag ensam med mina tre underbara barn, har Tilde tidigare berättar för Hemmets Journal.

Tilde gästade nyligen podcasten "Sårbar och Superstark" och öppnade upp sig om osäkerheten hon kände i början av förhållandet med Thomas.

Tildes tvekan med maken Thomas

– Ja, kärlek är ju så läskigt på det sättet att det kan göra så fruktansvärt ont. Är det inte konstigt, att av alla saker man varit med om i livet, så är just obesvarad kärlek eller ett kärlekssvek, att det ska vara så uppenbart smärtsamt. Alltså det är ju nästan som en fysisk smärta, berättar Tilde i podcasten med Mia Törnblom och Yvonne Brokvist.

Annons

Tildes osäkerhet gjorde att hon valde att lämna Thomas i början av deras relation trots att hon var förälskad.

– Det var som om någon klappat till mig. Det var som om jag fått en spark i mellangärdet. Och så såg jag bara hans blick. Och så tänkte jag bara: ”Run Forrest, run!”, jag vände på klacken och gick. Det var vad jag gjorde, säger hon.

Thomas stod på sig och tog senare kontakt med Tilde. Ett beslut som lett fram till idag – när paret kan fira 12 år som gifta. Idag känner Tilde sig trygg med kärleken, något hon tidigare berättar i en intervju med Expressen.

– Thomas är mitt livs kärlek men också bästa vän och jag vill ju hänga med honom så mycket som möjligt. Och han känner likadant, tack och lov. Så vi försöker bara hjälpa varandra så mycket som möjligt och det föder ju generositet, har hon tidigare sagt till Expressen.

Foto: TT.

Annons