Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Tommy Nilssons inlägg väcker starka reaktioner: "Inte klokt"

28 sep, 2024, 15:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Tommy Nilsson.
Foto: TT.
Tommy Nilssons inlägg väcker starka åsikter.
Annons
Tommy Körbergs plötsliga utspel om Björn Skifs: ”Den jäveln”Brand logo
Tommy Körbergs plötsliga utspel om Björn Skifs: ”Den jäveln”

Artisten Tommy Nilsson, 64, ligger bakom odödliga klassiker som Öppna din dörr och En dag. Han musik har skapat ett stort avtryck och han planerar inte att sluta – tvärtom!

I sommar har han turnerat runt i landet och bjudit på musikglädje. Längs med stoppen har han också sett till att uppdatera sina följare om vad som händer på sociala medier.

Oftast är det inspelade videos på honom själv som dominerar Tommys flöden men nyligen delade han ett inlägg, något som inte hör till vanligheten.

Ett inlägg som har väckt stark kritik...

Kedjebrev väcker stark kritik

Tommy Nilsson delade nyligen ett inlägg i form av ett kedjebrev på sina sociala medier. Kedjebrevet protesterar mot att ägarbolaget Metas AI ska få ta del av människors privata information och bilder.

Tommy Nilsson.
Tommy Nilsson är inte ensam om att ha delat kedjebrevet. Foto: Anders Wiklund/TT

Både Instagram och Facebook ändrade sina användarvillkor tidigare i år och i de nya användarvillkoren godkänner man som användare att Metas AI får ta del av ens personliga information.

Annons

Kedjebrevet har väckt starka reaktioner då det enligt experter inte fungerar som ett skydd, rapporterar Expressen.

Tommy är inte ensam om att ha delat inlägget. Expressen rapporterar om flera kända personer som hakat på trenden. Däribland Camilla Läckberg, Laila Bagge, Martin Stenmarck, Mia Parnevik och Linda Bengtzing.

"Inte klokt"

– Gud, det är inte klokt, säger journalisten och sociala medier-experten Emanuel Karlsten till Expressen och fortsätter:

– Är det inte otroligt att det inte ringer några varningsklockor hos de här väldigt kompetenta människorna? Det är ju faktiskt sensationellt, kan man tänka, 2024. Vi lämnade kedjebreven, tänkte jag, vid ICQ-chatten någon gång. Men det verkar inte gälla längre.

Linda Bengtzing som är en av personerna som har delat inlägget skriver i ett meddelande till Expressen att hon inte anser att kedjebrevet gjort någon skada.

”Även om det är fejk är det ju inte skadligt och har gjort mig och kanske andra mer medvetna om vad som händer med privata bilder på sociala medier...”, skriver hon i ett sms.

Foto: TT.

Annons