Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Tony Irvings reaktion när kollegorna tvingas bort: "Väldigt konstigt"

26 aug, 2024, 13:30
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Tony Irving.
Foto: TT.
Tony Irving återvänder till Let's Dance våren 2025. Hans jury kollegor Ann Wilson och Dermot Clemenger har däremot inte fått samma fråga. I en intervju med Svensk Damtidning öppnar han upp om TV4:s beslut.
Annons
Tony Irving om stora utseendeförändringen: ”Slutat”Brand logo
Tony Irving om stora utseendeförändringen: ”Slutat”

Tony Irving, 58, har gått ett år utan Let's Dance. Programmet han suttit med i som jurymedlem sedan starten 2006.

Nu har han till skillnad från sina kollegor Ann Wilson, 56, och Dermot Clemenger, 51, fått frågan att komma tillbaka till programmets nya upplaga 2025 – något som skapat blandade känslor hos honom.

Svensk Damtidning fick en pratstund med Tony om den kommande säsongen.

Tony Irving återvänder till Let's Dance 2025

Tidigare i veckan nåddes tv-tittarna av beskedet att varken Ann Wilson eller Dermot Clemenger kommer att sitta med i juryn i den kommande säsongen av Let's Dance. Något de båda bekräftade på Facebook.

"Det är med sorg i hjärtat men med en jättestor dos av stolthet och tacksamhet som jag vill dela med mig att min resa i Let’s Dance-juryn är över!", skrev Ann i ett inlägg.

Annons

2023 tog programmet en paus till följd av TV4:s tuffa period – men till våren 2025 kommer det tillbaka. Denna gången i en ny tappning.

Tony Irving berättar att han är väldigt lycklig över att ha fått frågan att få vara med men att det inte kommer att bli samma sak utan sina kollegor vid sin sida.

– Det blir väldigt konstigt för mig att jobba i ett dansprogram utan Dermot och Ann speciellt med Ann, vi har varit tillsammans som ett radarpar i alla 18 säsonger, säger Tony till Svensk Damtidning.

Det var efter att han själv fått frågan som han nåddes av beskedet att det blir utan sina före detta kollegor. Vännerna han känt sedan 30 år tillbaka och även arbetar med utanför programmet.

– Det blir väldigt annorlunda för mig att sitta i en jury med andra kollegor, väldigt nytt och det är sorgligt att jag inte kommer att fortsätta med Dermot och Ann men också spännande att någonting nytt kommer.

Let's Dance.
Let's Dance kommer tillbaka våren 2025 – i en ny tappning och med en ny jury. Foto: Karin Törnblom/TT

"Jag tycker det är sorgligt"

Tony Irving förtydligar hur Let's Dance som vi känt till det inte kommer att komma tillbaka och hur något nytt väntar.

Annons

– Jag tycker det är sorgligt att det gamla Let's Dance har gått i graven men det ska bli spännande att se vad TV4 gör nu med det nya Let's Dance.

Redan för två år sedan kände Tony däremot att det var dags för en förändring och att programmet skulle må bra av att "fräschas till och moderniseras". Han vet själv ännu inte hur det nya programmet kommer att gå till och om han väntas få några nya jurymedlemmar vid sin sida.

– Jag tycker det är sorgligt att jag inte kommer att kunna fortsätta med Dermot och Ann för det var bekvämt för mig. Nu får jag dra upp mina strumpor lite grann och utmana mig själv återskapa mig själv i en ny konstellation och det blir en utmaning för mig men jag ser fram emot det.

På frågan om det finns några som kan fylla Ann och Dermots skor står han däremot starkt – det går inte!

– Det går aldrig att fylla Ann och Dermots skor det kommer aldrig att hända. De personer som kommer in de måste skapa sin egen plats i juryn för det finns bara en Ann Wilson och en Dermot Clemenger och det är därför vi har fungerat så bra ihop i alla år. De som kommer in nu de måste skapa något nytt för sig själva.

Foto: TT.

Annons