Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Tony Irvings storbråk i direktsänd tv: "Förbannad"

15 okt, 2024, 09:00
author Ellinor Ericstam
Ellinor Ericstam
Den välkända tv-profilen fick gömma sig från allmänheten
Annons

Tony Irving kom till Sverige från England första gången 1993 och tre år senare slog han sig ner permanent. 2006 blev han känd över hela landet som en av jurymedlemmarna i TV4:s långkörare Let's Dance, där han stannat kvar i nästan 20 år.

Tony Irving om stora utseendeförändringen: ”Slutat”Brand logo
Tony Irving om stora utseendeförändringen: ”Slutat”

I augusti förra året kom den stora chocken: Let's Dance skulle ta en paus för första gången i programmets historia. Anledningen berodde på Tv4:s ansträngda ekonomi.

– Trots att Let's Dance fortfarande är ett program med mer än en miljon tittare varje vecka så har tittarsiffrorna stadigt dalat under de senaste åren, sa Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4 när nyheten kom.

Nu berättar Tony Irving för Norrtelje tidning om känslorna när beskedet kom.

Annons

– Det kom som en chock när TV4 ringde mig och sa att programmet skulle ta en paus. Jag hade ju varit domare i 18 år. Det är nästan en tredjedel av mitt arbetsliv, säger Irving till tidningen.

Bråket i direktsändning

Under åren har Tony Irving sett några av Sveriges största kändisar lära sig dansa och gett dem i betyg på bästa sändningstid. han har alltid varit känd för att att vara brutalt ärlig med sina omdömen – något som inte alltid varit så uppskattat.

En händelse som många, kanske framför allt Tony själv, minns är när TV4-programledaren Peppe Eng var med i den första säsongen av Let's Dance. Irving kritiserade Eng och sa till tittarna att inte rösta på honom.

– Han tyckte och sa att jag var för dålig. Jag blev förbannad, berättar Peppe Eng.

Efter programmet blev många arga på Tony Irving och tv-profilen var tvungen att gömma sig bakom solglasögon och kepsar för att undvika fans till programledaren.

– Jag kunde knappt visa mig ute, berättar Irving för Norrtelje tidning.

Nu står det klart att Let's Dance ska komma tillbaka till Tv4 nästa år. Men om vi får se Tony Irving i rutan eller inte kan han inte säga något om just nu. Vi får helt enkelt vänta och se!

Annons