Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Tunga bakslaget för adelsmannen – fick chockbeskedet i radio

26 sep, 2024, 17:00
Poddprofilen och adelsmannen Alex Schulman har fått ett dystert besked.
Annons

Poddstjärnan, författaren och adelsmannen Alex Schulman lever ett hektiskt liv. Tillsammans med kärleken, entreprenören Amanda Schulman har han tre barn och hunden Fonzie – och det är fullt hus i våningen på Östermalm.

Tacka vet han då huset på Gotland, makarna Schulmans frizon långt bort från vardagsstressen i storstaden. Men nu kommer ett dystert besked till de två, i direktsänd radio.

Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Alex Schulmans enorma sorg – och revansch

På Gotlands nordöstra kust, i Rute, ligger Amanda och Alex älskade semesterhus. En rustik grusväg leder upp till huset som har en stor terrass, klarblå pool – och såklart; Freedom Sauna.

Alex Schulmans bastu är förmodligen Sveriges mest välkända och omtalade av sitt slag. Den växte upp ur askan efter att den ursprungliga bastun brann ned 2016.

Annons

Branden tog oerhört hårt på Schulman, som sörjde öppet i Aftonbladet:

– Jag mår så dåligt av det. Jag skulle basta och så brann den upp. Hela bastun. Den var så fin och så brann den upp. Jag vet inte om jag vill prata om det egentligen. Jag bastade och gick sedan upp till huset. Plötsligt såg jag att trädkronorna var märkligt orangea så jag tittade ut genom fönstret och såg att bastun var helt övertänd.

Men så, ett år senare, stod den nya bastun där i all sin prakt. Schulman fann kraft i tragedin, och valde att ta revansch: Freedom Sauna. Den är större, och pampigare, än den första bastun, och Alex Schulmans viktigaste plats på somrarna.

För visst är det så, att varje sommar åker familjen ned till Gotland, och där stannar de tills temperaturen sjunker. Ett solklart tecken på att hösten är påväg är när Schulman-familjen lämnat ön, och flyttat tillbaka till stan.

Alex Schulman med frun Amanda anländer på röda mattan till Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm.
Superparet Alex och Amanda Schulman. Anders Wiklund/TT

Dystert besked till Alex Schulman

Men visst nyttjar Alex huset året om. Här kan han skriva sina böcker i fred, och njuta av stillheten ute på landet, även när sommaren är slut och höstlöv faller.

Annons

Därför är det ett tungt bakslag för Schulman, som förmedlades i direktsänd radio under torsdagskvällen. I Ekot lät man meddela den dystra nyheten: i november och december ställs nästan alla SAS-avgångar in, mellan Visby och fastlandet.

– Det är olyckligt, säger Gunnar Jonasson, chef på Visby flygplats i radion.

– Det beror på en uppkommen brist på flygplan hos SAS, som gör att de tvingas ställa in en massa turer på flera destinationer. Här i Visby är det så gott som alla SAS-avgångar i november och december.

Blir Gotlands-suget för stort för Schulman kan han trösta sig med att den aningen mer omständiga Gotlandsfärjan, fortsätter sina turer enligt plan.

Foto: TT

Annons