Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

TV4-profilens fråga i Nyhetsmorgon rör upp starka känslor – gästen i tårar

13 okt, 2024, 05:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
TV4 Play.
Det blev det en känslosam stund under torsdagens sändning av Nyhetsmorgon.
Annons
Maria Forsblom bekräftar – lämnar Nyhetsmorgon mitt i säsongenBrand logo
Maria Forsblom bekräftar – lämnar Nyhetsmorgon mitt i säsongen

Nyhetsmorgon är morgonprogrammet som blandar de senaste nyheterna med intressanta gäster. Det bjuds även på matlagningstips och musikuppträdanden.

Under torsdagens sändning var artisten Miss Li på plats för att prata om sitt nya album. Det blev en känslosam stund när programledaren Matilda Boza ställde frågan om hur skivan blev till.

Miss Li om nya albumets betydelse

Miss Li eller Linda Therese Karlsson som hon egentligen heter, är artisten bakom låtar som Lev nu dö sen och Komplicerad.

Hon har även medverkat i tv-programmet Så mycket bättre där hon framfört flera covers på andra artisters låtar som även dem går varmt på radion.

Under torsdagen var hon på plats i morgonsoffan för att prata om hennes senaste skiva som föddes efter hon genomgått en svår tid i livet. Hennes barndomsvän drabbades plötsligt av en allvarlig sjukdom, något som fick Linda att sätta sitt eget arbete på paus.

Miss Li gästade Nyhetsmorgon för att prata om det nya albumet. Foto: TV4 Play.

– Vi pratade mycket om det mörka och svåra, berättar Linda Carlsson i Nyhetsmorgon.

Linda beskriver albument som en skildring av hennes eget liv, som kantats av perioder av dåligt mående.

Annons

– Flera i min närhet mådde dåligt och jag kände själv att jag var på väg in i en depression. Jag behövde stanna upp. När jag väl landade i mig själv förstod jag att detta album är som en livstrappa.

Linda som egentligen hade planer på att släppa albumet redan förra hösten satte det på paus när barndomsvännen blev sjuk. När Linda får frågan om hon tog med sig samtalen med vännen in i albumet har hon svårt att hålla tillbaka tårarna.

"Fick mig att förändra albumet"

– Du tog med dig mycket från det in i albumet?, frågar programledaren Matilda Boza.

– Ja men vi pratade jättemycket om döden från den dagen hon fick sitt besked så pratade vi mycket om döden, och vi visualiserade också om hur vi skulle vilja att det var när man somnar in, svarar Linda.

När Linda pratar om sin vän har hon svårt att hålla tårarna tillbaka och tvingas svepa bort en tår medans hon fortsätter att berätta.

– Alla dessa samtal fick mig att förändra albumet för att kunna fånga de tankarna på något sätt.

Hon beskriver att arbetet med skivan blev en terapeutisk process, där Linda lärde känna sig själv på djupet.

Foto: TV4 Play.

Annons