Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Christina Schollin lämnar Sverige – talar ut om nya boendesituationen

10 okt, 2024, 18:30
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Christina Schollin har bestämt sig för att lämna kylan i Sverige.
Annons
Christina Schollins & Hans Wahlgrens magiska kärlekssaga!Brand logo
Christina Schollins & Hans Wahlgrens magiska kärlekssaga!

Det senaste året har varit tufft för skådespelerskan och tv-profilen Christina Schollin. I maj bekräftade familjen Wahlgren-Ingrosso att deras älskade make, pappa, morfar och farfar Han Wahlgren gått bort efter en tids kamp mot cancer.

"Älskade lilla Pappa ❤️ I natt somnade du in för gott efter en tids sjukdom. Du har varit så så stark..!", skrev Pernilla Wahlgren i ett inlägg på Instagram.

Christina Schollins nya liv efter Hans död

Kvar lämnas änkan Christina och sedan hennes makes bortgång har hon kämpat på med att försöka bibehålla en så pass normal vardag som möjligt.

Men livsförändringarna har också bidragit med en hel del omställningar. Huset i spanska Nerja, som var i makarna Schollin-Wahlgrens ägo i 24 år, valde Christina att sälja i september i år.

Annons

"Idag är det två månader sedan som Hans somnade in. Jag befinner mig i Nerja för att tömma vårt hus Casa Angel som är till försäljning. Här har vi under 24 års tid haft det underbart tillsammans Hans och jag. Det är en epok som är över men jag minns hur mycket roligt vi har haft här i vårt älskade Nerja. Minnena lever för evigt", skrev Christina då.

Christinas nya boendesituation

Men huset ute på Värmdö i Stockholms skärgård består. Däremot bor inte Christina där för tillfället, eftersom hon är i full färd med uppsättningen av teaterföreställningen "Fanny och Alexander" på Galeasen.

I ett inlägg på Instagram meddelar hon att hon flyttat in på Hotell Skeppsholmen och när Svensk Damtidning når Christina på telefon förklarar hon varför hon valt att checka in där:

Annons

– Det är så här att jag bor ju på Värmdö. Det är långa resor fram och tillbaka. Då har jag fått den möjligheten att checka in på Hotell Skeppsholmen som ligger på gångavstånd till Teater Galeasen som också ligger på Skeppsholmen. Det är av rent praktiska skäl att jag slipper åka ut, framförallt i regn och rusk.

Hon förtydligar att det varit långa repetitionsdagar med start tio på morgonen och slut tio på kvällen. Det närliggande hotellet gör det därför praktiskt för henne att snabbt komma hem för att få en ordentlig natts sömn.

Christina Schollin flyr Sverige – åker ner till Spanien

Där kommer hon bo under hela tiden föreställningen spelar, vilket beräknas vara till tidigast 20 december. Christina har däremot inga planer på att flytta hem till Värmdö efteråt – istället går flyget raka vägen till Spanien.

– Då tänker jag åka till Spanien eftersom vi alltid har haft vårt boende i Spanien halvårsvis. Så från första oktober har vi inte bott i Sverige utan i Spanien och kommit hem till maj. Så kommer det att bli för mig också, säger Christina till Svensk Damtidning och fortsätter:

Annons

– Men det är helt och hållet beroende på hur länge vi håller på och spelar "Fanny och Alexander". Eftersom det är en sån succé och eftersom alla biljetter är slutsålda hela spelperioden så håller man väl på och förhandlar om vi kan fortsätta i januari kanske. Men så fort det är klart så åker jag till Spanien och hyr ett boende eftersom jag har sålt huset där nere.

Skådespelaren Christina Schollin – vilken makalös karriär!Brand logo
Skådespelaren Christina Schollin – vilken makalös karriär!

Christina Schollins liv i Spanien

På frågan om hon kommer hyra ett boende nära dottern Pernilla, svarar Christina att så inte är fallet. Istället prioriterar hon sina vänner som hon och Hans skaffade längs vägen nere i Spanien.

– Nej, det kommer jag inte att göra utan jag har ju massor med goda vänner i Nerja som vi har bott i i 24 år. Och nu när jag är ensam så kommer jag att hyra någonting och ha alla mina vänner där. Och min son Niclas som också bor där nere.

Annons