Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Utkastade ur lyxhuset efter bara ett år – Pernilla Wahlgren om chocken: "En omställning"

05 okt, 2024, 14:00
Pernilla Wahlgren sätter ord på känslorna – efter beskedet om nära vännen.
Annons

Pernilla Wahlgren är nyss hemkommen från sin exklusiva smekmånad i Sri Lanka och Maldiverna, och hann knappt landa innan hon var tillbaka på jobbet.

Hon är redan tillbaka bakom poddmicken, och i det nya avsnittet av Wahlgren och Wistam sätter hon ord på chocken – efter att en nära vän tvingats ut ur sitt hem.

Pernilla Wahlgrens tre lyxhus!Brand logo
Pernilla Wahlgrens tre lyxhus!

David Batras ord – efter att hustrun fått sparken

De senaste veckorna har Anna Kinberg Batra fullständigt tapetserat löpsedlarna. Detta efter att hon sparkats från rollen som landshövding i Stockholm, efter att det stormat kring henne rejält.

Hon hade bland annat anställt vänner till olika poster, utan att dessa hade utannonserats på korrekt vis. Kinberg Batra granskades av Justitieombudsmannen, som förra veckan kom med sitt uttalande där man riktade hård kritik mot henne.

Annons

Kort efter det fick hon sparken, och i ett pressmeddelande konstaterade man att regeringen inte längre har förtroende för henne.

Det betyder också att Anna och maken David Batra tvingar flytta ut från landshövdingens residens, lyxiga Tessinska Palatset i Stockholm. Här var planen att de skulle bo de kommande sex åren – men det blev bara ett.

Anna Kinberg Batra i Tessinska Palatset
Det blev bara ett år i Tessinska Palatset. Magnus Hallgren/DN/TT

När David Batra skulle dela ut pris i Barncancergalan – det svenska humorpriset, såg han till att påtala elefanten i rummet.

– Ärligt talat, jag har haft det lite stressigt sista dagarna och letat lägenhet faktiskt. Det är lite körigt där hemma. Det är bråttom att flytta.

Tvingas flytta ut från lyxvillan – Pernilla Wahlgrens sorg

Pernilla Wahlgren står både Anna och David nära. Anna Kinberg Batra var vigselförrättare under bröllopet i Marbella, och hon har gjort flera produktioner ihop med David.

Annons

I sin podcast hyllar hon Davids beslut att skoja om det hela på scen:

– Det är så bra att äga det. De ska ändå ut med den här showen, och istället för att det ska tisslas och tasslas och allt, säger Pernilla och fortsätter:

– Sen tror jag säkert att det är jättejobbigt och en sorg, de har ju precis flyttat in i Tessinska palatset och skulle bo där i sex år. Och så har de väl hyrt ut sitt eget boende och allt, så det är en omställning.

Ja, Pernilla är minst sagt upprörd över det faktum att Anna Kinberg Batra fått sparken.

– Också tråkigt att det blev på det här sättet, för det var ju ingen som menade något illa, säger Sofia Wistam.

– Nej, hon har ju anställt kompetenta människor, det är inte det. Det är det här att det skett tydligen på fel sätt politiskt och regeringsmässigt, och det kan ju inte vi sitta och lägga oss i. Men jag tycker det är tråkigt, för hon var så otroligt klockren som landshövding. Och det vet ju vi som känner henne, att hon är otroligt varm, härlig, och kompetent människa. Men nu är det som det är, konstaterar Pernilla.

– Men det är det också, att det är inte bara att lämna ett jobb, utan man måste ju lämna hela boendet. Vilket drabbar även då David, som då är hennes man, och deras dotter.

Tessinska palatset.
Nu får makarna packa sina flyttkartonger. Mikaela Landeström/TT

Foto: TT

Annons