Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Artistens möte med drottning Silvia slutade i katastrof: "Det var fruktansvärt"

27 aug, 2024, 04:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Artisten ser skamset tillbaka på mötet med kungen och drottningen.
Annons
Drottning Silvias stora comeback efter långa frånvaronBrand logo
Drottning Silvias stora comeback efter långa frånvaron

Hon har stått på scenen under direktsändningen av "Allsång på Skansen", varit förband åt Veronica Maggio och sjungit framför publiken på Way out west.

Jackie Mere vill ge tillbaka till barnen

Det är svårt att tro att det bara gått ett år sedan Jackie Mere slog igenom med låten "It ain't me".

Karin Törnblom/TT

Mycket har hänt – men mer kommer ske, menar hon själv. Det stora genombrottet väntar än. Först måste hon bli stabil i musikskapandet, menar hon.

Annons

– Och att jag känner att det här kommer jag att göra hela mitt liv, för jag vill göra det hela mitt liv. Och sedan på något sätt ge tillbaka, säger Jackie till Aftonbladet och syftar till barnen i förorten.

Jackie Mere om mötet med Silvia

Som person har Jackie beskrivits som rolig. Själv menar hon att hon relativt ofta är förvirrad, har lätt att glömma saker och ofta får "blackouts".

Det inträffade under ett möte med kungen och drottningen, något hon ser tillbaka på med fasa. Efter att ha uppträtt på hyllningskonserten till Abba tidigare i år fick hon möjligheten att träffa kungaparet. Men det blev inte riktigt som hon tänkt när hon hälsade på kungen.

– Jag visste inte vad jag skulle göra. Allt flög ur mitt huvud. Jag blev så starstruck. Jag har aldrig varit så starstruck i mitt liv. Den blackouten jag fick. Jag har sett på film nu hur jag bugade. Det var fruktansvärt.

Inte heller gick det vägen för artisten när hon hälsade på Silvia.

– Jag sa ”fin, grön, hej”. Exakt så, säger Jackie Mere skamset.

Annons