Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Chris O'Neills nya liv i Sverige – så trivs han egentligen: "Det är svårt"

14 okt, 2024, 05:00
author Emmakarin Hallheden
Emmakarin Hallheden
Prinsessan Madeleine och hennes man Chris O'Neill. Claudio Bresciani / TT, och Christine Olsson / TT.
Vad tycker Chris O'Neill om att ha lämnat soliga Florida?
Annons
3 anledningar: Därför trivs inte Chris O'Neill i SverigeBrand logo
3 anledningar: Därför trivs inte Chris O'Neill i Sverige

Som bekant har prinsessan Madeleine flyttat hem till Sverige tillsammans med sin man Christopher O’Neill, även kallad Chris, och deras barn prinsessan Leonore, prins Nicolas, samt prinsessan Adrienne.

Det har varit flera spekulationer om hur Chris kommer trivas i Sverige – så vad tycker han egentligen om nya livet?

Om Chris O’Neill: "Han kör sitt race"

Journalisten Ebba Kleberg von Sydow och programledaren Titta Schultz, som har podden Monarkerna, blir intervjuade av Jenny Alversjö i TV4:s Nyhetsmorgon om just dessa frågor. Först och främst nämner Ebba att det varit ett frågetecken kring varför det dröjde så länge innan familjen flyttade hit.

Vidare frågar Jenny Alversjö hur deras vardag kommer se ut här i Sverige.

Annons

– Exakt vad Chris gör, ja, det kommer vi aldrig riktigt få veta. Han kör sitt race – han är inte prins och han är inte en del av kungahuset, svarar Titti.

"Vill leva ett anonymt liv"

Men hur kommer Chris egentligen trivas i Sverige, om han helst vill köra sitt eget race? Chris är dessutom inte särskilt förtjust i uppmärksamhet, något som Svensk Damtidning skrivit flera gånger om tidigare, och något som även Titti Schultz lyfter.

– Det sägs ju att Chris inte alls är förtjust i uppmärksamheten och vill leva ett anonymt liv. Han vill inte att folk ska titta och peka.

– Det är svårt att gå runt på Stureplan då – väldigt svårt, fyller Ebba Kleberg von Sydow i.

Och enligt henne kan det tuffaste just bli skillnaden från att vara relativt anonyma i Florida – till att vara oerhört berömda i Sverige. Någonting som hon tror kommer drabba hela familjen.

Annons

– Det viktigaste har varit att de inte blir fotade när de går och handlar, eller hänger på stranden och gör vad de vill. Men här i Sverige är prinsessan Madeleine och även Chris två av våra mest välkända personer.

Chris O’Neill i Monarkerna

Men trots att Chris alltså vill leva ett anonymt liv, och inte är förtjust i uppmärksamhet, är han omåttligt populär, enligt Titti Schultz. Hon berättar att "alla vill lyssna" när de pratar om honom i deras podd Monarkerna. Sedan vänder hon sig rakt till kameran och säger direkt till Chris:

– Du är jättepoppis och intressant.

Varav Jenny Alversjö frågar om han kanske är välkommen till deras podd.

– Absolut! brister både Titti och Ebba skrattande ut i.

Annons