Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Erik Hellqvists dolda koppling till Patrick Sommerlath – nu blir det så tydligt

05 okt, 2024, 05:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
Jonas Ekströmer/TT
Patrick Sommerlath och Erik Hellqvist har en väldigt otippad koppling till varandra!
Annons
Silvias stora glädje på viktiga uppdragetBrand logo
Silvias stora glädje på viktiga uppdraget

Under torsdagen blev det känt att prinsessan Sofias pappa Erik Hellqvist sedan den 1 augusti i år står skriven på en adress på Djurgården i centrala Stockholm.

Därför står Erik Hellqvist skriven i Stockholm

Hans fru tillika Sofias mamma Marie Hellqvist verkar däremot fortfarande bo kvar i Älvdalen, där prinsessan under majoriteten av sin barndom levt innan hon tog flyttlasset till Stockholm.

Hovet kunde senare bekräfta för Svensk Damtidning att det som tur är inte handlar om någon skilsmässa eller annan tråkig nyhet:

– Det stämmer: Prinsessan Sofias föräldrar har två boenden tillsammans, ett i Älvdalen och ett i Stockholm. I övrigt kommenterar inte hovet privata boenden, säger informationschef Margareta Thorgren.

Här ligger Erik Hellqvists nya boende

Det kan alltså ses som en slags övernattningslägenhet för prinsessans föräldrar, som ju faktiskt kommer komma ordentligt mycket närmre sina barnbarn tack vare boendet!

Annons

Det är beläget i centrala Stockholm, bara några kilometer från Sofia, prins Carl Philip och deras tre (snart fyra) barn.

Huset som Erik nu står skriven på är det inte alla som har chansen att få lägga vantarna på. Det är nämligen statsägt men förvaltas av KDF, Kungl. Djurgårdens förvaltning.

Han bestämmer vem som får flytta till exklusiva adressen

Sista ordet över vem som faktiskt får flytta in i huset har en man vid namn Staffan Larsson. Han är ståthållare och alltså den som bestämmer vem som får bo i de 350 lägenheter som hovet är i besittning av. Oftast är det hovpersonal och kungligheter – eller som i detta fall släkt till kungligheter.

Det finns också ytterligare en rad kriterier:

– Hur många år personen har varit anställd inom hovet är viktigt, sedan ser vi positivt på om personen har en bostad hos oss som de kan lämna i byte. Vi väger också in den sökande personens betydelse för verksamheten, eller om det till exempel är viktigt att personen bor nära en specifik fastighet, säger han i en intervju med Hem & Hyra.

Kungens & Silvias glammiga musikalkväll på slottet!Brand logo
Kungens & Silvias glammiga musikalkväll på slottet!

Erik Hellqvists koppling till Patrick Sommerlath

Ibland behöver Staffan Larsson dock rådfråga kungen.

Annons

– Men vi tar också hänsyn till privata omständigheter till exempel om den sökande behöver bostaden på grund av skilsmässa och om det finns barn med i bilden. Det är ett pussel att komma fram till vem som ska få bostaden.

– Jag beslutar om alla bostäder men i vissa fall diskuterar jag med kungen eller andra ledande personer inom hovet om vem som ska få bostaden.

Och det är ju faktiskt så att en person med kopplingar till våra kungligheter har huserat i exakt samma hus som Erik nu står skriven på.

Det är ingen mindre än Patrick Sommerlath, drottning Silvias brorsson. Han flyttade däremot till Drottningholms Slott Nedre 2020, där han bor kvar än idag.

Annons