Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Frågetecknet kring Daniel och Victoria – dagar före kungliga bröllopet

27 aug, 2024, 12:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Ställer Victoria och Daniel samma krav som norska kungafamiljen? Svensk Damtidning reder ut!
Annons
Märtha Louises bröllopsbesked – då gifter hon sig med Shaman DurekBrand logo
Märtha Louises bröllopsbesked – då gifter hon sig med Shaman Durek

På lördag förmiddag är det dags – norska prinsessan Märtha Louise och den omtalade shamanen Durek Verrett knyter hymens band en gång för alla.

Då gifter sig Märtha Louise och Durek

Bröllopet är ett uppmärksammat sådant och brudparets vänner och familj reser land och rike för att delta i ceremonin och den efterföljande festen.

Kärleksfesten äger rum nära fjordarna i norska Geiranger. Efter vigselceremonin, som inträffar på förmiddagen, är det dags för lunch och efterföljande bröllopsfest på Hotell Union, där samtliga gäster bor och betalar för sig själva.

Victoria medverkar på bröllopet

Under tisdagen kunde hovet bekräfta för Svensk Damtidning att Victoria, Daniel, Carl Philip och Sofia kommer att medverka på bröllopet.

Annons

Och det väntas bli en ordentlig fest – men allt har inte varit frid och fröjd med planeringen kring firandet.

Norska kungafamiljens kritik mot Märtha Louise

Det blev nämligen känt att brudparet har sålt rättigheterna till både brittiska veckotidningen Hello Magazine och Netflix.

Hello kommer att ha ensamrätt till allt ifrån brudklänningen och gästlistan till menyn. Det är även de som kommer att få bevaka själva vigseln, som i övrigt är stängd för annan press.

Faktumet att Märtha Louise och Durek sålt rättigheterna till att låta bröllopet fotograferas och filmas fick den norska kungafamiljen att gå i taket.

Kung Harald, drottning Sonja, kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon har alla sagt att de inte kommer att tacka ja till att fastna på bild av varken tidningen eller streamingstjänsten.

Märtha Louise och Durek har däremot sagt att de kommer att ta sig ut för att ta emot folkets jubel – men resten av kungafamiljen är desto mer diskreta och kommer bara ställa upp på en officiell bild med brudparet.

Prinsessan och skandal-shamanenBrand logo
Prinsessan och skandal-shamanen

Frågetecknet kring Victoria och Daniel

Det hela väcker frågan om huruvida Daniel, Victoria, Carl Philip och Sofia kommer vilja ställa upp på bild eller inte.

Annons

Och det svenska hovet är förtegna:

– Vad vi har gjort är att bekräfta kungligheternas närvaro på bröllopet, men allt annat rörande denna privata tillställning kommer vi inte att gå någon ytterligare information kring, säger biträdande informationschef Johan Tegel till Svensk Damtidning.

Du kan inte svara på om ni har ett liknande krav som det norska hovet fattat?

– Nej, vi har ingen ytterligare information att lämna om bröllopet. Vi bekräftar att kronprinsparet och prinsparet är där och att det är en privat tillställning.

Annons