Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Gripande bilderna på drottning Silvia, 80 berör – går inte att förneka

10 sep, 2024, 04:00
Drottning Silvia på familjehelg i Paris – och bilderna talar sitt klara språk.
Annons

Drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle kramade ur det sista ur sommaren, när de flög ned till ett soligt Paris över helgen.

Här hölls Paralympics, och den kungliga trion hejade glatt på våra svenska atleter som till och med knep medalj. Ja, stämningen var onekligen på topp! Och på bilderna från helgen är det en sak som sticker ut.

Småprinsarnas glädje efter Sofias gravidlycka • Efter misstänkta våldsskandalen: Marius straffad • Allvarliga uppgifter om norska bröllopet – 3 kungliga snackisar från vecka 36!Brand logo
Småprinsarnas glädje efter Sofias gravidlycka • Efter misstänkta våldsskandalen: Marius straffad • Allvarliga uppgifter om norska bröllopet – 3 kungliga snackisar från vecka 36!

Prinsessan Estelle i Paris – här gör hon drottning Silvia stolt

Vilken underbar överraskning det var, att Silvia och Estelle slog följe med Victoria ned till Paris. Jobbresan blev plötsligt en mysig tjej-weekend – med tre generationer drottningar!

Annons

Estelle fullständigt stal showen, och visade att hon redan vid 12-års ålder är ett riktigt kungligt proffs. När de mötte paralympierna efter tävling var det hon som tog täten och ställde frågor, och artigt skakade hand. Hon brås på sin mor, med andra ord!

Sveriges Henrik Marvig talar med drottning Silvia, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria efter Linjeloppet i cykling
Ser du stolta Silvia i bakgrunden? Christine Olsson/TT

Estelle, som ju går i skolan som alla andra barn, har ju annars sparsamt med prinsess-uppdrag. Men nu föll ju sig Paris-resan över en helg, och vi kan räkna med att se henne allt oftare i det kungliga strålkastarljuset desto äldre hon blir.

Annons

Bilderna på drottning Silvia och prinsessan Estelle berör

Någon som var märkbart lycklig över att få sig en spontanresa med Estelle var drottning Silvia.

Ja, bilderna på drottningen med sitt första barnbarn i Paris är svåra att inte bli berörd av. Det känns ju som det var igår Estelle föddes, och nu är hon stor nog att representera Sverige med sin mamma och mormor.

Drottning Silvia och Prinsessan Estelle närvarar under lagtävlingen i dressyr på Paralympics i Paris.
Viktiga samtal uppe på läktaren. Christine Olsson/TT

Dessutom vet vi ju hur mycket Silvia älskar att få umgås med familjen – särskilt barnbarnen. Hon har berättat att hon försöker hämta dem från skolan om tiden finns, och Estelle har tillbringat mycket tid borta på Drottningholm under uppväxten.

Annons
Prinsessan Estelle och drottning Silvia hejar på Anna Beck och Henrik Marvig i damernas och herrarnas linjelopp i cykling
Vilken underbar bild! Christine Olsson/TT

Men det går inte att sticka under stolen med att schemat är hektiskt som drottning, och tiden inte alltid räcker till. Det är därför lätt att förstå Silvias lycka på bilderna, nu fick hon ju flera dagar ihop med Estelle, helt ostört.

Kronprinsessan Victoria. prinsessan Estelle och drottning Silvia pratar med på Renee Claesson-Ribring och Lotta Wallin i samband med lagtävlingen i dressyr på Paralympics i Paris
Estelle höll sig alltid nära mormor. Christine Olsson/TT

Foto: TT

Annons