Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här dyker Madeleines bästis Louise "Lussan" Thott upp – efter pengabråket

01 okt, 2024, 19:30
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
Helena Wiklund & Alice Lövholm/Svensk Damtidning
Här dyker Madeleines bästis upp!
Annons
Drottning Silvias magiska festkväll – här startar hon firandet!Brand logo
Drottning Silvias magiska festkväll – här startar hon firandet!

Från att ha 600 kvadratmeter med tillhörande tomt och pool att röra sig i till ett liv i innerstaden – det blev minst sagt en omställning för prinsessfamiljen när flytten gick från Florida till svenska huvudstaden.

Hovstallet – Madeleines trygga punkt

Idag bor prinsessan Madeleine, Chris O’Neill och deras tre barn i Hovstallet, beläget i ett av de mest attraktiva områdena i centrala Stockholm.

Våningen är inte alls okänd för Madeleine, som haft den som sin tygga bas under sina vistelser i hemmastaden genom åren.

Däremot har en hel del drama cirkulerat kring boendet och vid ett tillfälle drogs till och med Madeleines bästa vän Louise "Lussan" Thott, som idag är på plats vid Hospitalet i Nacka för att medverka under Mentor Internationals 30-årsjubileum, en central del av det.

Dramat kring Hovstallet och Madeleines bästa vän

Hovstallet har fått sig en och annan uppgradering genom åren. Första gången var 2014 och då landade slutnotan på svindlande 6,8 miljoner kronor.

Annons

Både 2018 och 2019 valde prinsessan att göra ytterligare renoveringar, men det gick inte helt felfritt.

Enligt Statens fastighetsverk ska Madeleine ha krävt en högre standard än det som innefattades av den kungliga dispositionsrätten. Trots detta blev det staten som fick stå för kalaset och under de många mötena med Statens fastighetsverk var det Lussan som agerade Madeleines representant. Hon hade dessutom ett finger med i spelet tack vare sitt jobb som inredare.

Däremot ska kostnaderna för hennes arbete med Hovstallet inte ha gjort notan tyngre för Statens fastighetsverk.

– Louise Thott har delvis deltagit i projektet och fungerat som en hjälpande hand till prinsessan Madeleine. Hon är i sin profession inredare och ingen kostnad för hennes arbete har belastat Statens fastighetsverk, har Margareta Thorgren, informationschef på hovet, förklarat.

Annons