Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här gör Kate sitt första framträdande sedan behandlingen – tårdrypande mötet med sörjande föräldrarna

11 okt, 2024, 20:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Kates första offentliga, kungliga uppdrag blev extremt känslosamt.
Annons
Kates egna ord om cellgifterna – så mår hon nuBrand logo
Kates egna ord om cellgifterna – så mår hon nu

Sedan tidigare var det planerat att brittiske prins William skulle bege sig till Southport i Storbritannien, där tre barn mördades den 29 juli under en dansklass.

Kates första kungliga uppdrag – rörande mötet

När dagen var kommen var han dock inte ensam. Vid sin sida hade han prinsessan Kate, som gjorde sitt första offentliga kungliga uppdrag sedan den 9 september, då hon bekräftade att cellgiftsbehandlingen var avslutad.

Det blev ett känslosamt möte med befolkningen i staden där sorgen fortfarande känns i luften. Ambulanspersonal, brandkåren och poliskåren var på plats för att möta prinsparet.

Annons

Träffade sörjande föräldrarna

Där fick de lyssna på berättelser och vittnesmål från de som var på plats under den tragiska dagen. Personalen berättade öppenhjärtligt om hur deras psykiska mående har påverkats av attacken. Kate och William fick sedan prata med psykiatriker som i kölvattnet av den dödliga attacken gett stöd till respondenterna som var på plats den 29 juli.

Pool

Sedan väntade ett tårfyllt möte med både dansläraren och familjerna till de tre barn som avled till följd av attacken. Kate och William ville ge deras stöd och visa att de inte har glömt bort varken barnen eller deras familjer.

"Kan inte föreställa oss"

Och det blev minst sagt ett personligt möte för Kate och William, som själva har tre barn tillsammans och därför delar sorgen med de drabbade familjerna.

– Som föräldrar kan vi inte börja föreställa oss vad familjerna, vännerna och nära och kära till de dödade och skadade i Southport idag går igenom, sade prinsparet dagen för attacken.

Annons