Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här dyker Kate plötsligt upp – överraskningen berörde till tårar: ”Massiv chock”

04 okt, 2024, 10:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
2023 i-Images / Pool
Prinsessan Kates möte med flickan blev högst känslosamt och personligt.
Annons
Kates egna ord om cellgifterna – så mår hon nuBrand logo
Kates egna ord om cellgifterna – så mår hon nu

Efter månader av tystnad gick prinsessan Kate, 42, den 22 mars ut med att hon drabbats av cancer.

Kate berättade själv om cancerdiagnosen

I ett öppenhjärtligt videoklipp delade hon med sig av känslor och tankar kring diagnosen och hur den senaste tiden hade påverkat familjen.

– Som ni kan förstå har det tagit tid. Det har tagit mig tid att återhämta mig från min operation för att kunna påbörja min behandling. Men allra viktigast, det har tagit oss tid att förklara allting för George, Charlotte och Louis på ett sätt som är lämpligt för dem, och för att försäkra för dem att jag kommer bli okej, sa Kate i videon.

Efter det skulle det bli tyst ännu en gång, något Kate förvarnade omvärlden om, eftersom hon skulle påbörja sin behandlingsresa.

Kates underbara besked – är färdigbehandlad

Sakta men säkert började hon senare dyka upp allt mer i offentligheten – ett positivt tecken, menade många experter. I juni klev hon tillsammans med familjen ut på slottsbalkongen till tusentals hejarop, och månaden därpå delade hon ut Wimbledon-pokalen.

Annons

Kate valde till mångas sorg att inte följa med på OS i Paris och hennes officiella uppdrag var i början på augusti uppskjutna på obestämd tid.

Den 11 augusti kom däremot en efterlängtad hälsning från Kate, som kom med ett fantastiskt besked: Hon är färdigbehandlad och hoppas nu på att fortsätta få leva sitt liv fritt från cancer. Videoklippet var högst personligt och berörde miljontals människor världen över.

Orden om Kate: ”Mänsklighet och vänlighet”

Så sent som den 2 oktober gjorde Kate ett oväntat framträdande – som också blev högst personligt. Hon och prins William överraskade nämligen den 16-åriga Liz Hatton, som diagnostiserats med en sällsynt och aggressiv form av cancer.

Liz befann sig på en ceremoni på Windsor Castle för att fotografera evenemanget, när hon plötsligt överraskades av prinsparet.

Hon beskriver det hela som en ”massiv chock” när de klev in i rummet.

– Att prata med dem var fantastiskt för det var som att prata med vem som helst, som en normal person. Det fanns ingen sorts storhet med dem, det fanns bara mänsklighet och vänlighet, säger Liz till BBC.

Sofia bryter mot kungliga regeln – gång på gångBrand logo
Sofia bryter mot kungliga regeln – gång på gång

Har max tre år kvar att leva

Liz Huttons, som fått veta att hon bara har mellan sex månader till tre år kvar att leva, högsta dröm är att bli fotograf och hade tack vare hennes mammas inlägg på X fått en inbjudan till det brittiske slottet. Inte visste hon då att hon skulle få träffa Kate.

Efter det hjärtevärmande mötet publicerade Kate och William en hälsning till Liz på sociala medier:

”Ett nöje att träffa Liz i Windsor idag. En begåvad ung fotograf vars kreativitet och styrka har inspirerat oss båda. Tack för att du delar dina bilder och din berättelse med oss”, skrev dem med signeringen W&C, prinsparet av Wales.

Annons