Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här håller Daniel masken framför pressuppbådet – fått hemskt besked

20 sep, 2024, 11:42
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Här tvingas prins Daniel hålla minen – efter fruktansvärda beskedet.
Annons
Här tvingas drottning Silvia dölja djupa sorgenBrand logo
Här tvingas drottning Silvia dölja djupa sorgen

Drottning Silvia är i sorg.

Under onsdagen kunde Svensk Damtidning rapportera att ett dödsfall drabbat hennes familj.

Drottning Silvia i sorg – broderns fru har avlidit

Det är Charlotte, gift med Silvias bror Ralf Sommerlath, som gått bort. Exakta orsaken är inte bekräftad av hovet, men enligt informationschef Margareta Thorgren hålls den privata begravningen redan under fredagen.

Exakt när Charlotte gick bort är inte heller officiellt känt. Silvia har dock rest från Berlin, där hon befann sig tillsammans med World Childhood Foundation för att inviga det nya Barnahuset Childhood-Haus.

Silvias nära band till brodern Ralf

Hon kommer medverka under begravningen för att stötta sin 95-årige bror, som är det enda syskon hon har kvar i livet.

Annons

– Det är ett starkt band mellan syskonen och en fin sammanhållning i drottningens familj. De ställer upp för varandra, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare sagt till Svensk Dam.

Prins Daniels sorg – tvingas dölja

Under fredagen befann sig prins Daniel ute på fältet för jobb. Det hade nämligen blivit dags för Generation Pep att lyfta Allemansrättens dag, lagen som gör det möjligt för oss att ha tillgång till natur, friluftsområden och parker – ett kärt ämne för vår kära prins.

Men självklart finns han svärmor i tankarna under denna tuffa dag. När Daniel mötte pressen inför dagens jobb var det tydligt att han, som vanligt, agerade professionellt – trots den jobbiga tiden inom familjen.

Annons