Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovexperterna om Sofias bebis – det kommer den heta: "Helt säker"

16 sep, 2024, 04:30
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT, TV4
Många spekulerar i vad Sofia och Carl Philip kommer döpa sin bebis till. Såhär säger experterna!
Annons
Här är första bilderna på prinsessan Sofia efter gravidlyckan!Brand logo
Här är första bilderna på prinsessan Sofia efter gravidlyckan!

Den 2 september blev datumet som prins Carl Philip och prinsessan Sofia valde för att meddela en fantastisk nyhet – de väntar barn igen!

"DD.KK.HH. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia har den stora glädjen att meddela att Prinsessan väntar parets fjärde barn", skrev hovet i ett pressmeddelande.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar barn

Den nya bebisen, med beräknad ankomst i februari 2025, blir prinsparets fjärde barn.

Sofia och Carl Philip valde att gå ut med nyheten tillsammans med en bild på dem tagen på prinsessan Märtha Louise och Durek Verretts bröllop i Geiranger – där kärleken spirade så pass mycket att de förmodligen kände att det var dags att dela med sig av glädjebeskedet.

Annons

Det innebär alltså att prins Alexander, prins Gabriel, prins Julian blir storebröder!

– Pojkarna har fått informationen och de är jätteglada och tycker det hela är väldigt spännande, sade hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam samma dag som beskedet kom.

Storasyskonens reaktioner: ”Lite blandat!”

Prins Julian blir alltså storebror för första gången. Och nu är det många som spekulerar i huruvida det blir ytterligare en liten prins eller om Sofia och Carl Philip kommer få en prinsessa.

När Svensk Damtidning frågade Sofia vad hennes tre söner helst skulle vilja ha, svarade hon:

– Det var lite blandat! Men i slutänden så är de nog glada för det som blir.

Och så är det ju. Prinsparet blir säkerligen glada oavsett, för Sofia poängterar att det hon mest ser fram emot är ”familjen och gemenskapen”. Underbart svar!

Annons

Hovexperterna om bebisens kön

Även om det inte spelar någon roll, kan det ju alltid vara roligt att spekulera. Det var iallafall det som grundarna bakom podcasten ”Monarkerna”, Ebba von Sydow och Titti Schultz, gjorde i söndagsförmiddagens ”Nyhetsmorgon”.

Och Titti är övertygad om att prinsparet får en dotter.

– Jag har känt, sedan nyheten kom, att det här blir en prinsessa. Jag är helt säker. Jag är beredd att börja betta på det. Stora summor. Jag är helt säker på det. Jag har noll intuition, så jag har förmodligen fel. Tills barnet är här kommer jag att säga att det blir en prinsessa, 100 procent, säger Titti och fortsätter skämtsamt:

– De kan ha gjort såna här trick som hängt från en takkrona, stått på händer. Sånt där som man hittar på, ”så här får du en flicka”.

Alexander, Gabriel & Julians reaktion – får ett syskon!Brand logo
Alexander, Gabriel & Julians reaktion – får ett syskon!

Journalisterna om bebisnamnet

Någonting annat som kan vara roligt att diskutera är vilket namn bebisen får. Det finns ju faktiskt några som anses vara typiskt kungliga – hur många Gustaf har vi inte i den svenska kungliga historien, till exempel?

När programledaren Jenny Alversjö frågar ifall de vågar spekulera, fortsätter Ebba på spåret flicka:

– Om jag skulle slänga in ett säkert namn, så blir det nog Marie i så fall, efter Sofias mamma. Att det blir ett mellannamn. Sedan skulle jag tippa på och hoppas på ett klassiskt kungligt namn, Sibylla, efter kungens mamma. Ingrid, superbra. Eller Kristina, säger Ebba och tillägger:

– Och blir det en pojke så hoppas jag på en Folke.

Annons